Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Ήρθε με ταγάρι απ' το χωριό... κι αγόρασε τα "Αστέρια"

Bookmark and Share


Ήρθε με ένα ταγάρι από το χωριό του στον Παρνασσό και άλλαξε μια για πάντα τον «χάρτη» της νυχτερινής ζωής στην Αθήνα. Η είδηση ότι ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος συνελήφθη για οφειλές ΦΠΑ ύψους 85.393 ευρώ στο Δημόσιο «έσκασε» σαν βόμβα...

«Με ένα ταγάρι ήρθα από το χωριό, με ένα ταγάρι θα γυρίσω. Ευτυχώς που έχω κάτι γίδια. Ελπίζω όταν πεθάνω να έχω κάτι για τα παιδιά έτσι ώστε να μην βρίζουν τον πατέρα τους».

Ξένοι και εγχώριοι σταρ, πολιτικοί, επιχειρηματίες και εφοπλιστές συγκαταλέγονται όπως αποκαλύπτει το protothema.gr στο πάλαι ποτέ υψηλό πελατολόγιο του επιχειρηματία με την μυθιστορηματική ζωή.

Aπό τα παιδικά χρόνια με τη γιαγιά, το νυχτερινό σχολείο, την τεχνική σχολή και το μπάρκο στα καράβια μέχρι την νύχτα που ο Ανδρέας Παπανδρέου μπήκε σε μια «Αθηναία» κατάμεστη από Νεοδημοκράτες λόγω του χορού που είχαν, τα κεφάλαια είναι αμέτρητα.

Όπως έχει πει ο ίδιος, «όταν έφυγα στα καράβια, γύρισα όλο τον κόσμο σε μια εποχή που στην Ελλάδα ταξίδι θεωρούνταν η διαδρομή μέχρι τη Λαμία».

Επιστρέφοντας και υπηρετώντας την θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό, ένας συνάδελφός του ήταν η αφορμή να ασχοληθεί με τα νυχτερινά μαγαζιά, αφού αναζητούσε κάποιον να τον αντικαταστήσει στο μαγαζί που διατηρούσε στο Μεταξουργείο.

Μετά από το Μεταξουργείο μαζί με ένα φίλο του ανοίγει ένα μπαρ στα Εξάρχεια, την εποχή που ο Αμερικάνικος στόλος επιστρέφει από το Βιετνάμ. και τα δολάρια από τα τρελαμένα αμερικανάκια, ρέουν άφθονα.

Αφήνοντας πίσω τον φίλο του, ο Παπαργυρόπουλος ξενιτεύεται στην Αμερική δύο χρόνια, δουλεύοντας ως σερβιτόρος σε ένα μαγαζί με την ονομασία Egyptian Garden, το οποίο ανήκε σε ένα φίλο του Αριστοτέλη Ωνάση.

Μέσα από τη δουλειά του-αργότερα δούλεψε σαν ατζέντης καλλιτεχνών-θα γνωρίσει τον Γιώργο Ζαμπέτα και τον Στράτο Διονυσίου πριν επιστρέψει στη Ελλάδα, όπου θα μπει στην φυλακή, εξαιτίας μιας οικονομικής ατυχίας.

Λίγους μήνες μετά την αποφυλάκισή του, ανοίγει το πρώτο του μεγάλο μαγαζί με μπουζούκια στην Εθνική Οδό, βάζοντας πρώτα ονόματα της εποχής, όπως τον Πάνο Γαβαλά με την Ρία Κούρτη και την Ρένα Ντάλμα.

Το «Πρόσωπο»-έτσι το είχε ονομάσει-έγινε αμέσως γνωστό, επειδή σύχναζε πολύ συχνά ο Στέλιος Καζαντζίδης, λόγω του αδερφού του ο οποίος τραγουδούσε εκεί.

Το μεγάλο μπαμ θα έρθει όταν αγοράζει την περίφημη «Αθηναία» στο Κολωνάκι
το 1975, το πιο σικ νυχτερινό μαγαζί της πρωτεύουσας.

Όπως έχει πει ο ίδιος, η νύχτα άλλαξε από το 1980 και μετά, όταν το αυστηρό στυλιστικό dress code του κουστουμιού κα της τουαλέτας καταργήθηκε ουσιαστικά από το σπορ ντύσιμο.

Όταν παίρνει τα «Αστέρια» στην Γλυφάδα, δεν βάζει μπουζούκια. Στήνει τρεις τεράστιες πίστες και φέρνει ονόματα από το εξωτερικό για guest εμφανίσεις. Την πρώτη μέρα ο κόσμος που μαζεύεται στην είσοδο ξεπερνάει τις δύο χιλιάδες άτομα και οι σερβιτόροι λιώνουν τα πόδια τους για να προλάβουν τις παραγγελίες.

Από εκεί τα επόμενα χρόνια θα περάσουν τεράστια ονόματα του λαϊκού τραγουδιού, όπως ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Πασχάλης Τερζής και η Άννα Βίσση.

Με τον Τόλη είχε μια πολύ στενή σχέση, αφού τον είχε παντρέψει με την Τζούλια Παπαδημητρίου και όταν ξεσπάει το θυελλώδες διαζύγιο, θα πάρει το μέρος του ανοιχτά.

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, είναι αυτός που θα του γνωρίσει την Άντζελα Γκερέκου, την μετέπειτα σύζυγό του, οι σχέσεις τους όμως εξαιτίας κάποιων χρημάτων που του είχε δανείσει διαταράχτηκαν και δεν θα είναι ποτέ πια οι ίδιες.

Έχει δει τον Ανδρέα Παπανδρέου να χορεύει ζεϊμπέκικο με τους γιους του και τη Μαργαρίτα να του χτυπάνε παλαμάκια, έχει δει τον Παπαμιχαήλ που ζήλευε παθολογικά την Βουγιουκλάκη να της δίνει χαστούκια, όμως αυτό που δεν θα ξεχάσει ποτέ, είναι το πάρτυ με τη Σάρον Στόουν.

Η Αμερικανίδα σταρ μάζεψε εκατοντάδες γραβάτες από τους άνδρες του μαγαζιού και Παπαργυρόπουλος συνελήφθη και πήγε στο αυτόφωρο, επειδή παραβίασε το περίφημο ωράριο Παπαθεμελή.

«Σιγά που θα το έκλεινα με τη Σάρον Στόουν να διασκεδάζει μέσα» δήλωσε χρόνια αργότερα σε μια συνέντευξή του.
Η Ορνέλα Μούτι, ο Αλέν Ντελόν, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και η Κλώντια Σίφερ έζησαν μαγικές νύχτες στα μαγαζιά του χωριατόπαιδου από τον Παρνασσό.

Η τελευταία όταν πήγε παρήγγειλε τζατζίκι και σαρδέλες, αναγκάζοντας τον επιχειρηματία να τρέχει στις παρακείμενες ταβέρνες προκειμένου να βρει!

Ο γάμος δεν του ταίριαξε όσο η νύχτα. Απέκτησε δυο γιούς που προτίμησαν να ασχοληθούν με την υποκριτική, ενώ και ο ίδιος δεν ήθελε να μπλέξουν με τα μαγαζιά.

«Η νύχτα» έχει πει «είναι ταυτισμένη με αίματα, εγκλήματα και δολοφονίες. Εμείς προσπαθούμε να της βάλουμε φώτα και ότι άλλο ταιριάζει για να βγάλουμε το άχαρο από πάνω της».

Η τελευταία του επένδυση πριν λίγα χρόνια ήταν το χιονοδρομικό κέντρο στον Παρνασσό, για έναν άνθρωπο που ξεκίνησε από εκεί για να αφήσει το δικό του ανεξίτηλο στίγμα στο αθηναϊκό nightlife.

Κάνοντας πέρυσι τον προσωπικό απολογισμό μετά από αμέτρητες νύχτες δήλωσε:

«Χρήματα από την δουλειά μου δεν έχω βγάλει. Έζησα όμως με αξιοπρέπεια, αγόρασα ένα καλό σπίτι, ένα καλό αυτοκίνητο και ένα-δυο χωράφια στο χωριό μου. Ίσως δεν ήμουν και ο καλύτερος στη διαχείριση, αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει και άλλος συνάδελφος που να έχει πλουτίσει».
http://spitikomas.blogspot.com/ .

. Bookmark and Share ..
planet-greece.blogspot.com

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :