Ακόμα ένα κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αθήνα

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων επιβεβαίωσε ακόμα ένα κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αθήνα. Ένας 56χρονος άνδρας διαγνώσθηκε με τον ιό του Δυτικού Νίλου μετά από εργαστηριακές εξετάσεις, αφού μεταφέρθηκε με...
υψηλό πυρετό, καταβολή, δυσκαμψία στον αυχένα και απώλεια συνείδησης στο Νοσοκομείο "Αλεξάνδρα" στο οποίο νοσηλεύεται, σε σταθερή κατάσταση.

Ο άτυχος άνδρας, προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα μετά το τσίμπημα απότο μολυσμένο κουνούπι, ο αενήςσθ δεν αναφέρει ιστορικό μετακίνησης - έκθεσης σε περιοχή με ιστορικό εμφάνισης της νόσου. 

Το ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένει να συνεχιστούν τα κρούσματα στην περιοχή της Αθήνας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, ύστερα από τσιμπήματα κουνουπιών. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται μέσω του δήγματος (τσιμπήματος) των απλών κουνουπιών και στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτωματολογία. Τονίζεται πως οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις της νόσου εμφανίζονται σε ηλικιωμένα άτομα και ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς. 

Τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια περιλαμβάνουν τόσο τη χρήση εντομοαπωθητικών ουσιών, κουνουπιέρων κ.ά. όσο και την αποφυγή λιμναζόντων νερών σε αυλές και μπαλκόνια (γλάστρες κ.λπ). Συστήνεται, επίσης, το πότισμα των φυτών και του γρασιδιού να γίνεται κατά τις πρωινές ώρες. Σε επίπεδο κοινότητας συστήνονται συστηματικές κουνουποκτονίες, απομάκρυνση λιμναζόντων υδάτων, καθαρισμός αγωγών ομβρίων υδάτων και άλλα μέτρα υγειονομικής διαχείρισης περιβάλλοντος.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα παρακολουθεί στενά τα τυχόν περιστατικά και θα προβαίνει σε ενημέρωση, σε εβδομαδιαία βάση, μέσω της ιστοσελίδας του στην οποία και αναφέρονται αναλυτικές οδηγίες για τη νόσο και τα μέτρα πρόληψης (www.keelpno.gr).

... ... ..


..
.. http://spitikomas.blogspot.com/ . .
πηγή: trelokouneli.gr.

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :