Kι όμως κλαίει για 9 διαφορετικούς λόγους!



Συνήθως το τι έχει το μωρό σας εξάγεται δια της ατόπου απαγωγής!

Εσείς βέβαια, ειδικά αν είστε και νέα μαμά, όποτε κλαίει, βρίσκεστε μπροστά σε αδιέξοδο. Ψυχραιμία. Δεν είναι έτσι. Συνήθως το τι έχει το μωρό σας εξάγεται δια της ατόπου απαγωγής!

Αφού δηλαδή ικανοποιήσετε όλες του τις ανάγκες, τότε

κάπου καταλήγετε.

Λοιπόν τα μωρά έχουν βασικά εννέα διαφορετικούς λόγους για να κλαίνε!

1.Πείνα: Το κλάμα της πείνας είναι παραπονιάρικο. Δεν είναι υστερικό. Εκτός αν το μωρό βρίσκεται στα όριά του ή είναι εκνευρισμένο. Συνήθως το μωρό δείχνει κι αλλιώς το ότι θέλει να φάει, όπως ότι ψάχνει το στήθος ενστικτωδώς, πιπιλάει τα δάκτυλα, τεντώνει το σώμα του δυσανασχετώντας.

2. Πόνος: Εδώ το κλάμα είναι έντονο και διαπεραστικό. Δεν καταπραϋνεται εύκολα, εκτός και αν απομακρυνθεί η αιτία του πόνου, και το μωρό ανακουφιστεί με την αγκαλιά σας.

3. Κούραση: Το κλάμα είναι γκρινιάρικο και συνήθως συμβαίνει τις ώρες που το μωρό έχει μάθει να βρίσκεται στο κρεβάτι του ή γενικά να ξεκουράζεται. Συνήθως οι μαμάδες το ξεχωρίζουν.

4. Αρρώστια: Οταν το μωράκι είναι άρρωστο συνήθως κλαίει με παράπονο. Όμως πολλλές φορές τα μωρά που αρρωσταίνουν δεν έχουν όρεξη ουτε για κλάμα. Εμείς πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, γιατί η αλλαγή διάθεσης γενικά πρέπει πάντα να μας απασχολεί.

5. Πάνα: Τα μωρά που ενοχλούνται από τη λερωμένη πάνα ξεσηκώνουν τον κόσμο με το κλάμα τους. Ωστόσο, πάρα πολλά μωρά δεν ενδιαφέρονται για το αν εχουν καθαρή πάνα, και ούτε που διαμαρτύρονται.

6. Δυσκοιλιότητα - Κολικοί: Το μωρό έντονο κλάμα σαν κραυγή και τραβάει τα πόδια του πάνω. Αυτό το κλάμα είναι ίδιο με του κολικού, αλλά πάντα πρέπει να ελέγχουμε πόσες φορές το μωρό έχει λερώσει την πάνα του και να παρατηρούμε αν το κοκκινίζει πολύ στο πρόσωπο! Εκεί δείχνει ότι προσπαθεί να ενεργηθεί και δεν μπορεί. 


...  
                                                                     -->          ....



.spitikomas.blogspot.gr .
 tampouloukia.gr/.    

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :