Εύκολα και γρήγορα φαγητά για πολυάσχολους!

Δεν έχεις χρόνο για μαγειρική και το ρίχνεις στο έτοιμο φαγητό; Καιρός για να αλλάξεις την κακή συνήθεια! Φτιάξε σπιτικό φαγητό σε χρόνο dt...
Μπορεί η μαγειρική να σου αρέσει αλλά ο χρόνος σου να είναι τόσο περιορισμένος που συχνά καταλήγεις να παραγγέλνεις ντελίβερι. Κι όμως, υπάρχουν μερικά φαγητά που όσο κι αν

φαίνονται μπελαλίδικα απαιτούν μικρή προσπάθεια και λίγο χρόνο προετοιμασίας. Πάρε μερικές ιδέες γιατί το σπιτικό φαγητό είναι πάντα προτιμότερο.

1. Η χαρά του μακαρονά!

Τι άλλο θα μπορούσε να είναι στην κορυφή της λίστας από τα μακαρόνια! Είναι ένα γεύμα που μπορείς να ετοιμάσεις εύκολα, γρήγορα κι απλά και να χορτάσει τον αγαπημένο σου ή την οικογένεια ενώ έχει πολλές παραλλαγές. Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα ντομάτας, με λευκή σάλτσα τυριών ή καρμπονάρα, μακαρονάδα με θαλασσινά, τόνο ή κρέας και πολλές ακόμη επιλογές είναι στη διάθεσή σου!

2. Ροσμπίφ ή κρέας κατσαρόλας

Μη ξεγελιέσαι από τη νοστιμιά και την εμφάνιση του φαγητού αυτού. Στην πραγματικότητα, το ροσμπίφ είναι πανεύκολο! Μπορεί το μαγειρικό αποτέλεσμα της γιαγιάς σου ή ακόμη και της μητέρας σου να φαντάζει μπελαλίδικο, ωστόσο, η εκτέλεση της συνταγής είναι εξαιρετικά εύκολη. Πατατούλες, καροτάκια, σέλινο και κρεμμύδια, όλα μαζί σοτάρονται μέσα στην χύτρα και στη συνέχεια προστίθεται το κρεατάκι, αλατοπίπερο και λίγο σκόρδο, σάλτσα ντομάτας και αφήνεις να σιγοβράσει! Τόσο απλό και διόλου μπελαλίδικο!

3. Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο

Το ψητό κοτόπουλο, αν μάλιστα δεν το παρακάνεις με το λάδι, είναι ένα γευστικότατο και υγιεινό γεύμα που γίνεται πανεύκολα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αλατοπιπερώσεις το κρέας ή να το μαρινάρεις και στη συνέχεια να το ψήσεις στο φούρνο με κομμένες πατατούλες ή σκέτο και να το σερβίρεις με ρυζάκι και λαχανικά.

4. Πίτσα: Η χαρά παιδιών και μεγάλων

Η πιο απλή ιδέα που μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν! Κι αν σου φαίνεται μπελάς η ζύμη της πίτσας - αν και δεν είναι τόσο όσο φαντάζεσαι – μπορείς να χρησιμοποιήσεις για βάση μεγάλες πίτες τορτίγιας. Πρόσθεσε σάλτσα, αλλαντικά, τριμμένο τυρί, ντοματούλα, πιπεριές κι όποιο άλλο υλικό της αρεσκείας σου, βάλε το για λίγο στο φούρνο και το γεύμα σου είναι έτοιμο!

5. Σουπίτσα για το κρύο

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια χειμωνιάτικη ζεστή σουπίτσα! Οι επιλογές σου και σε αυτήν την περίπτωση είναι πολλές. Μπορείς να επιλέξεις από μια σούπα λαχανικών, κρεατόσουπα, σουπίτσα με ρύζι ή κριθαράκι ή ακόμη και τον παραδοσιακό τραχαχανά ή το χυλοπιτάκι! Νεράκι με ζωμό, υλικά, βράσιμο και η σουπίτσα είναι έτοιμη!

6. Σουβλάκια ή χάμπουργκερ

Αν έχεις όρεξη ή λιγούρα για έτοιμο φαγητό, σκέψου ότι μπορείς να το φτιάξεις και μόνη σου! Φρόντισε να έχεις πλάσει μερικά μπιφτέκια ή να έχεις φτιαγμένα σουβλάκια-καλαμάκια στην κατάψυξη για ώρα ανάγκης. Απόψυξέ τα, ψήσε τα και πρόσθεσέ τα σε ψωμάκι χάμπουργκερ ή πίτες για σουβλάκια μαζί με τα υλικά της αρεσκείας σου και καλή όρεξη!


...  
                                                                     -->          ....



.spitikomas.blogspot.gr .
24wro.blogspot.gr/.    

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :