Αιμοροιδες: Φυσικοί τρόποι για την ανακούφιση αιμορροΐδων


Οι αιμορροΐδες είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα υγείας που παρατηρείται σε πολλούς ανθρώπους και μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πόνο κατά την αφόδευση στους πάσχοντες... 
Σύμφωνα με έρευνες το 75% των ανθρώπων έχουν ή είχαν αιμορροΐδες, για κάποια περίοδο της ζωής τους. Το γεγονός αυτό καθιστά την ανακούφιση της κατάστασης αυτής ένα σοβαρό πρόβλημα


Μάθετε πώς μπορείτε στο σπίτι σας να απαλύνετε την φλεγμονή των αιμορροΐδων και να βοηθήσετε στην θεραπεία τους, με 6 απλούς φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης. 


1. Θεραπεία με νερό: Το νερό μπορεί να καταπραΰνει την φλεγμονή και να απαλύνει την φαγούρα από τις επώδυνες αιμορροΐδες. Θα ανακουφιστείτε εάν κάνετε κομπρέσες με μαλακό πανί, σε κρύο νερό για 10 λεπτά αρκετές φορές την ημέρα.


2. Ξεχάστε το χαρτί υγείας: Αντικαταστήστε το χαρτί υγείας με μια μαλακή πετσέτα, αφού πριν έχετε καθαριστεί με κρύο νερό και σαπούνι. Για να δείτε βελτίωση είναι σημαντικό να εφαρμόζετε την συγκεκριμένη μέθοδο κάθε φορά που επισκέπτεστε την τουαλέτα.


3. Αυξήστε τη κατανάλωση φυτικών ινών στη διατροφή σας: Η διατροφή που είναι χαμηλή σε φυτικές ίνες, οδηγεί σε δυσκοιλιότητα και κατά συνέπεια σε πόνο και αιμάτωση κατά την αφόδευση. Προσθέστε καθημερινά στην διατροφή σας περισσότερα λαχανικά, φρούτα και δημητριακά ολικής άλεσης και να εγκαταλείψτε τη ζάχαρη, το άσπρο αλεύρι και το ρύζι.


4. Συμπεριλάβετε τροφές με προβιοτικά καθημερινά στην διατροφή σας: Με τις προβιοτικές τροφές ρυθμίζεται άριστα η ισορροπία της χλωρίδας του εντέρου κάθε φορά που χρειάζεται να επισκεφτείτε την τουαλέτα. Επιπλέον οι προβιοτικές τροφές ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.


5. Πίνετε άφθονο νερό: Πίνοντας άφθονο νερό όχι μόνο μπορείτε να αποτρέψετε την εμφάνιση αιμορροΐδων, αλλά είναι και ένας βασικός παράγοντας ανακούφισης από τις ήδη υπάρχουσες. Πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα και τα προβλήματα με τις αιμορροΐδες θα μειωθούν στο ελάχιστο.


6. Ασκηθείτε: Συμπεριλάβετε ένα πρόγραμμα σωματικής δραστηριότητας σε καθημερινή βάση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ανθρώπους που κάνουν καθιστική εργασία. Εάν κάνετε καθιστική εργασία που δεν περιλαμβάνει κίνηση, εντάξτε στην καθημερινότητά σας ένα πρόγραμμα γυμναστηρίου, ή εάν δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος κάντε χαλαρό περπάτημα για μισή ώρα, ή jogging, ή οποιαδήποτε άλλη άσκηση. Με την άσκηση διευκολύνετε την κινητικότητα του εντέρου και μειώνετε το πρόβλημα δυσκοιλιότητας.


Σε όλες τις περιπτώσεις εάν τα συμπτώματα πόνου και αίματος συνεχίζονται χωρίς καμία βελτίωση, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν ειδικό υγείας (Γαστρεντερολόγο ή Χειρουργό), για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.


...  
                                                                     -->          ....



.spitikomas.blogspot.gr .
lougantina.blogspot.gr/.    

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :