Η άγνωστη ζωή του Τσακ Νόρρις…

Πολέμησε στην Κορέα, αλλά δεν έριξε ούτε μια σφαίρα! Tον έδερναν οι συμμαθητές του, κατάγεται από ... τους Τσερόκι, είναι φανατικός χριστιανός. …

Στο σχολείο όλοι τον πείραζαν. Ο μικρός Ray Norris ήταν πάντα ντροπαλός και δεν τα κατάφερνε ούτε στα μαθήματα, ούτε στα αθλήματα. Δεν έδινε όμως σημασία. Αυτό που τον πλήγωνε ήταν τα σχόλια που έκαναν οι συμμαθητές του για την ινδιάνικη καταγωγή του, από τη φυλή των Τσερόκι. Συχνά ο Ray ονειρευόταν ότι ήταν δυνατός και τους έδερνε όλους. «Κάποια μέρα θα σας δείξω εγώ» μονολογούσε διαρκώς. Που να ήξερε τότε ότι τα όνειρα καμιά φορά γίνονται πραγματικότητα. Ο αλκοολικός πατέρας του είχε χωρίσει από τη μητέρα του όταν ήταν 12 ετών και ως το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, βοηθούσε συνέχεια τα δύο μικρότερα αδέρφια του.

Με χίλια βάσανα κατάφερε να τελειώσει το Λύκειο και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να παντρευτεί με τον παιδικό του έρωτα Diane Holchek, με την οποία έζησαν μαζί για 30 χρόνια. Το 1958, αμέσως μετά το γάμο κατατάχθηκε στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, ως αερονόμος.

Υπηρέτησε στον πόλεμο της Κορέας. Ο Ρέι ήταν αγαπητός στους συναδέλφους του, οι οποίοι σύντομα του κόλλησαν το παρατσούκλι «Chuck», δηλαδή σφικτός. Εκείνη την εποχή στην Κορέα αναπτυσσόταν όλο και περισσότερο μια νέα πολεμική τέχνη, το Tang Soo Do Moo Duk Kwan, από τον Grandmaster Hwang Kee. Ο νεαρός Chuck γοητεύθηκε από τις φόρμες και τις τεχνικές αυτοάμυνας και επίθεσης και παρακολούθησε μαθήματα. Εκπαιδευτής του ήταν ένας θρύλος της τέχνης, ο Grandmaster Jae Joon Kim….

Ο αμερικανός θρύλος των πολεμικών τεχνών Μετά την επιστροφή του στην Αμερική συνέχισε να υπηρετεί στη βάση της Καλιφόρνιας, όπου ανέλαβε καθήκοντα εκπαιδευτή πολεμικών τεχνών στους αεροπόρους. Το 1962 αποστρατεύθηκε και δύο χρόνια αργότερα ίδρυσε δική του σχολή. Ανάμεσα στους μαθητές τους ήταν πολλοί διάσημοι όπως οι Osmonds, Priscilla Presley, Steve McQueen και ο γιος του Chad McQueen.

Παράλληλα έπαιρνε μέρος σε αγώνες, αλλά αν και καλός δάσκαλος, έχανε συνέχεια. Από το 1966 και μετά όμως βελτιώθηκε πολύ και ήταν σχεδόν ανίκητος σε όποιο τουρνουά και αν συμμετείχε. Κέρδισε διαδοχικά το Εθνικό Πρωτάθλημα Καράτε των ΗΠΑ, το Πρωτάθλημα των All stars, το Παναμερικανικό Πρωτάθλημα Καράτε, το Διεθνές Πρωτάθλημα, το Παγκόσμιο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα Μεσαίων Βαρών, και πολλά άλλα. Συνολικά είχε ρεκόρ 65 νίκες και 5 ήττες νικώντας μεταξύ άλλων διάσημους δασκάλους και αθλητές, έως την απόσυρσή του το 1974. mixanitouxronou.gr

Via
   
 spitikomas.blogspot.gr
                                            


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :