Γιατί πρέπει να πεινάς ελαφρώς όταν κάνεις δίαιτα

Όταν θέλεις να χάσεις βάρος και το προσπαθείς πιθανόν να νιώσεις ότι πεινάς και μάλιστα αρκετά! Πρέπει, όμως, να...

νιώθεις έτσι; Δες τι λένε οι ειδικοί! Δεν πρέπει να νιώθεις μονίμως ότι πεινάς όταν κάνεις δίαιτα.

Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να αισθάνεσαι μία ελαφριά πείνα 3-4 φορές την ημέρα ανάμεσα στα γεύματά σου. Ένα υγιεινό και ισορροπημένο γεύμα θα πρέπει να σε αφήνει γεμάτη στο στομάχι αλλά και γεμάτη ενέργεια για 3-5 ώρες. Έπειτα η πείνα σου λογικό είναι να επανέρχεται πράγμα που αποτελεί σημάδι ότι πρέπει να ξαναφάς.

Δες πρέπει να ανησυχείς όταν νιώθεις μία ελαφριά πείνα και μάλιστα αυτή αποτελεί και καλό σημάδι ότι βρίσκεσαι σε ισορροπία. Από τη μία μεριά λόγω το ότι δεν έχεις παραφάει έτσι ώστε να νιώθεις φουσκωμένη (πράγμα που θα σήμαινε πως δεν κάνεις κάποια πρόοδο) και από την άλλη μεριά λόγω του ότι δεν έχεις φάει λιγότερο από ότι θα έπρεπε (πράγμα που θα σε οδηγούσε σε “τρελή” πείνα). Όταν τρως λιγότερο από ότι πρέπει και χρειάζεται ο οργανισμός σου μπορεί να δημιουργήσεις πρόβλημα σε αυτόν καίγοντας μύες αντί για λίπος, επιβραδύνοντας τον μεταβολισμό σου και εξασθενώντας το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Αν δεν έχεις συνηθίσει να πεινάς έστω και λίγο θα πρέπει να το συνηθίσεις αν θέλεις να χάσεις μερικά κιλάκια. Πάρε την πείνα σου σαν σημάδι ότι γίνεται δουλειά και συνηδειτοποίησε πως το φυσικό αίσθημα της ελαφριάς πείνας μερικές φορές είναι το κλειδί που θα σε οδηγήσει σε ένα πιο όμορφο σώμα.

Via

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :