Ασύμμετρη κατοικία εμπνέεται από τους Δολομίτες!

Η κατοικία βρίσκεται στην Ιταλία και σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Plan Bureau με σκοπό να ενσωματωθεί πλήρως στο φυσικό περιβάλλον. Με θέα στους Δολομίες, η κατοικία αποτελείται από ξύλινα πολύγωνα οι γωνίες των οποίων θυμίζουν τις κορυφές της ιταλικής οροσειράς. Η κατοικία διαθέτει γυάλινα ανοίγματα για απεριόριστη θέα στο βουνό, ενώ τα κεκλιμένα επίπεδα προσφέρουν καλύτερη οπτική από όπου κι αν κοιτάξεις. Ο σχεδιασμός ακολουθεί minimal γραμμές και η δομή μοιάζει με “πεταμένα κουτιά” στη φύση, όπως λέει χαρακτηριστικά ο δημιουργός. “Έχουμε πλήρως προσαρμοστεί στις ανάγκες της φύσης που εδώ επιτάσσουν κατασκευές λιτές και ιδιαίτερες. Η απλότητα του εσωτερικού “συγκρούεται” με την αντισυμβατικότητα του σχεδιασμού, δίνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα”, συμπληρώνει ο αρχιτέκτονας.

Via
   
 spitikomas.blogspot.gr
                                            

Share on Google Plus
ERGASIA

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment