Υπέροχες αεροφωτογραφίες από διάφορα μέρη του πλανήτη

Ένα καλό πορτρέτο δεν αποκαλύπτει τα πάντα για το υποκείμενο, αλλά προσφέρει μια δελεαστική ματιά από τις πιο εσώτερες σκέψεις του.

Πώς λοιπόν μπορεί να αποτυπώσει και να συλλάβει κανείς με ένα φωτογραφικό φακό το συναίσθημα αυτό, όταν… το «υποκείμενο» είναι ολόκληρος ο κόσμος;

Με αυτές τις σκέψεις ξεκινά το αφιέρωμα του CNN στις υπέροχες φωτογραφίες του Γάλλου Yann Arthus-Bertrand.

Για πάνω από 20 χρόνια, ο Γάλλος φωτογράφος «χτίζει» το πορτρέτο της Γης μέσα από τη δική του… εναέρια φωτογραφική ματιά.

Το βιβλίο του «Earth from Above» έχει πουλήσει πάνω από 4,7 εκατομμύρια αντίτυπα. Παρομοίως, το 2009 το φιλμ που σκηνοθέτησε ο ίδιος, με τίτλο «Home» είχε τις περισσότερες προβολές εκείνη την εποχή στα διαδικτυακά ντοκιμαντέρ.

Δείτε παρακάτω μερικές εικόνες της Γης που σου «κόβουν» την ανάσα με την ομορφιά τους…

1. Χωράφι με τουλίπες κοντά στην Lisse – Ολλανδία 2. Μπάλες από βαμβάκι – Thonakaha, Ακτή Ελεφαντοστού 3. Η «καρδιά» της Γης – The Heart of Voh, Νέα Καληδονία 4. Παγετώνας στα όρη Sary-Jaz- Κιργιστάν 5. Η παλιά πόλη της Σαναά και το τζαμί Al Khbir –Υεμένη 6. Το παγοθραυστικό Luis-Saint Laurent – Resolute Bay, Καναδάς 7. Υπαίθρια αγορά στο Πορτ ο Πρενς- Αϊτή 8. Ελέφαντες στο Δέλτα του Οκαβάνγκο – Μποτσουάνα 9. Νεαρά κορίτσια μεταφέρουν κουβάδες με νερό – περιοχή Dogon, Μάλι 10. Καραβάνι γιακ κοντά στο Skardu – κοιλάδα Indus, Πακιστάν

Via
   
 spitikomas.blogspot.gr
                                            


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :