Ο ΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ : ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΟΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΕ!

Σε κατάσταση βαριάς μέθης, οριακά από πλήρη αδρανοποίηση του αναπνευστικού συστήματος, φέρεται ότι ήταν ο Παντελής Παντελίδης, όταν το τζιπ βρισκόταν στη στροφή του θανάτου... Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις τοξολογικές εξετάσεις, ο άτυχος 32χρονος είχε καταναλώσει πάνω από 11-12 "δυνατά" ποτά, δηλαδή πάνω από ένα μπουκάλι.

Η τιμή των 2,72 γραμμαρίων αλκοόλ ανά λίτρο αίματος (περιλαμβάνει και τις ιστολογικές εξετάσεις, που ήταν 1,5 γρ) θεωρείται από τις υψηλότερες, αφού, σύμφωνα με τους ειδικούς, στα 3 γραμμάρια ανά λίτρο προκαλείται αδρανοποίηση του αναπνευστικού και επέρχεται ο θάνατος. Στο αίμα του άτυχου τραγουδιστή βρέθηκε πενταπλάσια ποσότητα αλκοόλ από το όριο, που είναι 0,5 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος. Αυτό σημαίνει ότι είχε καταναλώσει πάνω από 11-12 σκληρά ποτά τύπου ουίσκι, βότκα, ρούμι, τεκίλα και ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση" είπε στην "Εspreso" ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας δρ Γρηγόρης Λέων.

Να σημειωθεί, ότι εάν κάποιος έχει ξεκινήσει να πίνει πριν από 12 ώρες, στις τοξικολογικές εξετάσεις έχει εξαφανιστεί το 70% μέσω του μεταβολισμού. "Συνήθως στις τοξικολογικές εξετάσεις (αίμα-ούρα) εξετάζουμε το 30% του αλκοόλ, καθώς το 70% έχει μεταβολιστεί και έχει χαθεί. Το 2,72 λοιπόν αντιστοιχεί σε 11-12 σκληρά ποτά, αλλά μπορεί να είχε καταναλώσει παραπάνω γιατί δεν ξέρουμε τι ώρα ξεκίνησε την κατανάλωση" εξήγησε ο δρ. Λέων. Να σημειωθεί ότι αυτές οι τιμές αλκοόλ στον άνθρωπο προκαλούν απώλεια αντανακλαστικών και αισθήσεων έως και λιποθυμία.

Πηγή: Εspresso

Via
   
 spitikomas.blogspot.gr
                                            


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :