Χοιρινό γεμιστό με μανιτάρια και μπέικον

Χορταστικό πιάτο για το μεσημεριανό σας γεύμα

Υλικά

Για 2-4 άτομα

200 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες

3-4 φαρδιές φέτες καπνιστό χοιρινό μπέικον

100 γραμμάρια κάστανα βρασμένα

150 γραμμάρια τυρί κασέρι

1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι

ανάλογο αλάτι και πιπέρι

2 κιλά χοιρινό λαιμό (φροντίστε να είναι ανοιχτό το κρέας για ρολό)

100 γραμμάρια βούτυρο

1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ψιλές λωρίδες

Εκτέλεση

Στο πάγκο της κουζίνας απλώνουμε 2 φύλλα λαδόκολλα. Κατόπιν τοποθετούμε το κρέας πάνω στις λαδόκολλα, αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε το με το θυμάρι.

Αλείφουμε όλο το κρέας με το βούτυρο και απλώνουμε κατά μήκος όλα τα υλικά, ρολάρουμε μαζί με τη λαδόκολλα έως ότου κλείσει καλά και σφίγγουμε τις δύο άκρες του.

Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε σε ταψί (εναλλακτικά μπορούμε να το δέσουμε με σχοινάκι).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς με πάνω και κάτω αντιστάσεις και στη συνέχεια ανοίγουμε το προστατευτικό περίβλημα.

Προσθέτουμε νερό στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά έως ότου ροδίσει.

sidagi

Via
   
 spitikomas.blogspot.gr
                                            

Share on Google Plus
ERGASIA

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment