Λαχταριστή πρασόπιτα με τυριά!

Μια εύκολη συνταγή για μια πεντανόστιμη, λαχταριστή πίτα.

Πρασόπιτα με 4 διαφορετικά τυριά, σε μια πανδαισία γεύσεων που σίγουρα θα απολαύσετε. Υλικά

2 φύλλα σφολάτας 1 1/2 κιλό πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες 300 γρ. κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα 2 κ.σ. βούτυρο [Lurpak] 2 κ.σ. ελαιόλαδο 200 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένη 200 γρ. σκληρό τυρί Δανίας τριμμένο 200 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη

2 αυγά

4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο 4 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο αλάτι πιπέρι 2 κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό για άλειμα Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε καλά το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα πράσα και κρεμμυδάκια μέχρι να “μαραθούν”.

2. Μόλις είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε όλα τα τριμμένα τυριά και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Προσθέτετε και τα 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα, τον άνηθο, το δυόσμο, λίγο ακόμα αλάτι [αν απαιτείται], φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και οι γεύσεις.

3. Λαδώνετε καλά ένα ταψί, στρώνετε το μείγμα πράσων, ισιώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού την επιφάνεια. Σκεπάζετε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και στρίβετε προς τα μέσα όσο φύλλο περισσεύει κάνοντας μια μπορντούρα γύρω γύρω. Χαράζετε με κοφτερό μαχαιράκι το επάνω φύλλο σφολιάτας σε κομμάτια και την αλείφετε με ένα πινέλο με το χτυπημένο αυγό, σε όλη την επιφάνεια.

4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς για 55 λεπτά περίπου.

sintayes

Via
   
 spitikomas.blogspot.gr
                                            


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :