Ανασχηματισμός: 10 πρόσωπα – κλειδιά – Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν

Επτά συν ένα πρόσωπα θα παίξουν νέο σημαντικό ρόλο στο κυβερνητικό σχήμα με ακόμη τρία στελέχη να αλλάζουν θέση,.. αποτελώντας ταυτόχρονα και το μεγάλο ερώτημα, ενώ τα νέα υπουργεία φέρνουν αλλαγές, μαζί με τις καραμπόλες που προκύπτουν από την αλλαγή χαρτοφυλακίου από ορισμένα κορυφαία στελέχη. Η εφημερίδα Αυγή κάνει λόγο για τη γενιά των 35αριδων που φαίνεται ότι αναλαμβάνει ρόλο στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αλλά και για άνοιγμα στα στελέχη που συντάσσονται με την προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση.

Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για ένα σχήμα στο υπουργείο Οικονομικών που μένει το ίδιο και από 'κει και πέρα αναφέρουν σε ό,τι αφορά στον Πάνο Σκουρλέτη πως ενώ παραμένει ερωτηματικό είναι πιθανό να πάει σε άλλο αναβαθμισμένο πόστο, αλλά δεν αναφέρεται εάν το πόστο αυτό θα είναι εντός του υπουργικού συμβουλίου.

Ένα ακόμη ερώτημα αποτελεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος που δημιούργησε πρόβλημα στο Μαξίμου στο ζήτημα του χειρισμού των μειώσεων των συντάξεων, όμως και για εκείνον φαίνεται πως υπάρχει ανοιχτή η πόρτα ενός άλλου υπουργείου.

Το τρίτο ερώτημα είναι Νίκος Παππάς, ο οποίος κατά πολλούς δύσκολα θα βρεθεί εκτός κυβερνητικού σχήματος, όμως κατ' άλλους δύσκολα θα παραμείνει και με το ίδιο χαρτοφυλάκιο. Ο Νίκος Παππάς πάντως σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει το νέο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, αλλά θα έχει στην αρμοδιότητά του και όλα τα media. Τη θέση της Όλγας Γεροβασίλη που πολλοί τοποθετούν στο Εσωτερικών φαίνεται ότι αναλαμβάνει ο κ. Τζανακόπουλος. Στόχος του Πρωθυπουργού είναι επικοινωνιακά, αλλά και ουσιαστικά ο Ανασχηματισμός να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα.

Από την “παλιά φρουρά” ακόμη και αν δεν είναι στη θέση του αντιπροέδρου ο Γιάννης Δραγασάκης θα συνεχίσει να έχει σημαντικό ρόλο, ειδικά σε ότι αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, έναν τομέα στον οποίο και ειδικά στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να ενισχύσει με νέα πρόσωπα που έχουν αποδείξει ωστόσο την αξία τους, όπως τονίζει το Μαξίμου.

Έτσι με τον αναμενόμενο ασχηματισμό ρόλο αναμένεται να αναλάβουν οι κύριοι: Τζανακόπουλος, Πιτσιόρλας, Γιώργος Τσίπρας και Στάικος, αλλά και οι κυρίες Βάκη και Αχτσιόγλου. Απ' την “παλιά φρουρά” του υπουργικού όλα δείχνουν ότι ο Νίκος Φίλης παραμένει στη θέση του καθώς φάνηκε πως έχει ισχυρή στήριξη σε ιδεολογικό και όχι μόνο επίπεδο και στο συνέδριο, ενώ ο Χριστόφορος Βερναρδάκης παίρνει το δρόμο προς το Μαξίμου, αλλά δεν διευκρινίζεται ακόμη σε ποια θέση.

Via
   
 spitikomas.blogspot.gr
                                            


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :