Ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας;

Εάν θέλουμε να ζήσουμε πολλά χρόνια, τότε ας εστιάσουμε στη θετική πλευρά της ζωής, βάζοντας το γέλιο και την καλή διάθεση στην καθημερινότητά μας, υποστηρίζουν οι ερευνητές που διαπίστωσαν ότι οι αιωνόβιοι είναι συχνά εξωστρεφείς άνθρωποι με μια αισιόδοξη και ανέμελη οπτική γωνία των πραγμάτων.

Τα συμπεράσματα αυτά ...

προέρχονται από την έρευνα Longevity Genes Project που διενεργήθηκε από το Albert Einstein College of Medicine στη Νέα Υόρκη και δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Aging.

Οι ερευνητές προσπάθησαν να εντοπίσουν μέσω ερωτηματολογίων, τα βασικά στοιχεία της προσωπικότητας 243 ανθρώπων κοντά στα εκατό. Τα τρία τέταρτα αυτών ήταν γυναίκες, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες ήταν εβραϊκής καταγωγής (Εσκενάζι), γεγονός που σημαίνει ότι είχαν παρόμοια γονίδια.Το αποτέλεσμα της έρευνας είναι ότι η πλειοψηφία των αιωνόβιων ήταν χαλαροί, φιλικοί και με όρεξη για ζωή. Γελούσαν εύκολα και είχαν δραστήρια κοινωνική ζωή. Επίσης εξέφραζαν τα συναισθήματά τους και δεν τα «κατάπιναν» ούτε τα καταπίεζαν. Οι νευρωτικοί χαρακτήρες αποτελούσαν την εξαίρεση.

Το πιο σημαντικό στοιχείο της έρευνας ωστόσο είναι ότι δεν είχαν όλοι οι αιωνόβιοι αυτή την «ευχάριστη» προσωπικότητα εξαρχής, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει πάντα περιθώριο για αλλαγή και υιοθέτηση μιας πιο αισιόδοξης και ανέμελης στάσης ζωής.


.. http://spitikomas.blogspot.com/ . Bookmark and Share .
πηγή: 24newslines.blogspot.gr .  

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :