Σήμα κινδύνου για τα φτηνά γυαλιά ηλίου

Αν πιστεύετε ότι το μοδάτο γυαλί ηλίου που είδατε να πουλάει ο πλανόδιος στην παραλία είναι ασφαλές επειδή φέρει την ένδειξη CE, τότε απατάσθε!Oπως όλα, έτσι και αυτό το σήμα είναι...
αποτέλεσμα παραποίησης, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, που υπενθυμίζουν ότι τη μόνη ασφαλή ηλιοπροστασία των ματιών μας τη βρίσκουμε στα καταστήματα οπτικών.

H Πανελλήνια Ενωση Οπτικών και Οπτομετρών (ΠΕΟΟ) σημειώνει ότι τα καταστήματα οπτικών είναι σε...
θέση να προσφέρουν λύσεις, με τοποθέτηση απορροφητικών φακών σε προσιτές τιμές ακόμα και σε παλαιότερα γυαλιά ηλίου.

Επιπλέον, τα γυαλιά που πωλούνται στα καταστήματα οπτικών, σύμφωνα με τον Σωτήρη Δαμίγο, οπτικό και γενικό γραμματέα της ΠΕΟΟ, συνοδεύονται από πληροφοριακό δελτίο το οποίο ενημερώνει τον οπτικό και τον καταναλωτή για τη συμμόρφωση του προϊόντος με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Από την πλευρά του ο Στέλιος Μυλόβας, οπτικός και πρόεδρος της ένωσης, προειδοποίησε για τα ανησυχητικά ποσοστά των ανυποψίαστων καταναλωτών που εξαπατώνται από τα πλαστογραφημένα σήματα ασφαλείας τα οποία φέρουν τα γυαλιά που πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές στον δρόμο.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, έγινε αναφορά στις προδιαγραφές που πρέπει να έχει ένα σωστό και ποιοτικό ζευγάρι γυαλιών ηλίου.

Αυτό λοιπόν πρέπει να έχει φακούς απορροφητικούς στην ηλιακή ακτινοβολία, να είναι οπτικά κατεργασμένο, ομοιογενές και αναλλοίωτο όπως τα κρύσταλλα οράσεως, η αντοχή του να ανταποκρίνεται στις διεθνείς προδιαγραφές και τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένος ο σκελετός του να μην προκαλεί ερεθισμούς και αλλεργίες. Τα παραπάνω ωστόσο, επειδή δεν είναι σε θέση να τα κρίνει ο καταναλωτής, καλό είναι να έχουν αξιολογηθεί από τους ειδικούς.

Λύσεις in fashion έχουν και όσοι χρειάζονται γυαλιά οράσεως. Ο οπτικός Ηλίας Σαπουνάκης ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός νέου επαναστατικού υλικού για την κατασκευή φακών επαφής, που παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο φακών επαφής που έγινε στη Βρετανία, το οποίο μιμείται τα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου κερατοειδούς.

Ετσι άτομα με διαθλαστικά προβλήματα, όπως μυωπία, φορώντας αυτούς τους φακούς θα έχουν την άνεση επιλογής οποιουδήποτε ζευγαριού απορροφητικών γυαλιών ηλίου.

..
.. http://spitikomas.blogspot.com/ . .
πηγή: newscity1.net
Share on Google Plus
ERGASIA

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment