Πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό καραμέλα χωρίς τη χρήση παρασκευαστή παγωτού

Η σκούρα καραμέλα προσθέτει μια ελαφρώς πικρή γεύση που έρχεται σε αντίθετη με τη γλυκύτητα του παγωτού.

Υλικά


150 γραμμάρια (2/3 του φλιτζανιού) ψιλή ζάχαρη

250 ml (1 φλιτζάνι) γάλα

250 ml (1 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος με 20% περιεκτικότητα σε λιπαρά

6 κρόκους αυγών

Εκτέλεση

1. Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μαγειρέψτε τη ζάχαρη μέχρι να καραμελώσει και να αποκτήσει ένα σκούρο χρώμα. Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γάλα και την κρέμα γάλακτος και σιγά σιγά χύστε το μείγμα σας στο τηγάνι με την καραμέλα (η καραμέλα θα σκληρύνει). Επιστρέψτε το σκεύος σας στη φωτιά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι η καραμέλα να λιώσει και το μείγμα να είναι ένα στάδιο πριν πάρει βράση. Απομακρύνετε από τη φωτιά.

2. Χτυπήστε τους κρόκους σε ένα πυρίμαχο μπολ μέχρι να πήξουν. Σταδιακά χύστε το ζεστό μείγμα γάλακτος στους χτυπημένους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς.

3. Σε μια καθαρή κατσαρόλα μαγειρέψτε το μείγμα σας σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για 6-8 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα σας και να «στέκεται» στο πίσω μέρος της κουτάλας. Σουρώστε το μείγμα σας, χύστε το σε ένα μεταλλικό δοχείο και αφήστε το 30 λεπτά να κρυώσει. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στην κατάψυξη για 2-3 ώρες μέχρι σχεδόν να παγώσει.

4. Σπάστε το παγωτό σας με ένα κουτάλι σε κομμάτια και χτυπήστε το σε ένα μπολ με το μίξερ μέχρι να μαλακώσει. Χύστε το και πάλι στο μεταλλικό σας μπολ, σκεπάστε το και βάλτε το στην κατάψυξη για 2 ώρες.

5. Σπάστε και πάλι το παγωτό σας, χτυπήστε το με το μίξερ όπως πριν και χύστε το πάλι στο μεταλλικό σας δοχείο. Σκεπάστε το και αφήστε το στην κατάψυξη για 6 ώρες πριν σερβίρετε.

Πηγή

Via
   
 spitikomas.blogspot.gr
                                            


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :