Παύθηκε με απόφαση Γρηγοράκου ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Θρ.Βεντούρης

Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο » πράσινος» διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) κ. Θρασύβουλος Βεντούρης, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου. Ο αξιωματούχος της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας ο…

οποίος βρισκόταν στη θέση αυτή από τον Οκτώβριο του 2012 – είχε τοποθετηθεί από τον τότε υπουργό κ. Ανδρέα Λοβέρδο ενώ συγκαταλέγεται στους βενιζελικούς του ΠΑΣΟΚ- απάντησε στην απομάκρυνση του με προσφυγή στο ΣτΕ καθώς και μια σκληρή επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό, καταλογίζοντας του » επίδειξη ισχύος» και «μαυρογιαλούρειες πρακτικές».

Ο κ. Βεντούρης χαρακτηρίζει την αποφαση του κ. Γρηγοράκου » έωλη νομικά, αναιτιολόγητη, η οποία ακροβατεί επικίνδυνα στο όριο των αρμοδιοτήτων του αναπληρωτή Υπουργού», υπογραμμίζοντας όμως παράλληλα ότι «το νόμιμο ή μη της απόφασης αυτής θα κριθεί από το ΣΤΕ στο οποίο και έχω ήδη προσφύγει».

Αυτό όμως που αξίζει να αναδειχθεί κατά το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είναι το πολιτικό και ουσιαστικό κομμάτι της υπόθεσης. » Εδώ και δύο περίπου χρόνια που βρίσκομαι στη θέση του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ, εφαρμόζω μια πολιτική μεταρρυθμίσεων και εξυγίανσης στο πεδίο της ευθύνης μου. Μια πολιτική που έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση και έχει ψηφιστεί από την Βουλή. Η δουλειά αυτή έχει μέχρι σήμερα απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα και έχει τύχει της αναγνώρισης τόσο της ηγεσίας του Υπουργείου, όσο και των συναδέλφων – συνεργατών μου, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά» αναφέρει στην επιστολή του.

Επισημαίνει τις δυσκολίες της εφαρμογής αυτων των πολιτικών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «συγκρουστήκαμε με κάθε λογής συμφέροντα – τοπικά, οικονομικά, συντεχνιακά προτάσσοντας την μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια».

Διαπιστώνει όμως ότι » ο αναπληρωτής Υπουργός φαίνεται να επιλέγει να διαχειριστεί τα πράγματα με μια διαφορετική και ξεπερασμένη λογική, που βασίζεται στη ρουσφετολογία και την ικανοποίηση των ημετέρων. Μια λογική που εκθέτει τόσο το ίδιο το Υπουργείο όσο και τον πολιτικό μας φορέα, ο οποίος τόσο κόστος έχει πληρώσει για την υπεύθυνη και συνεπή μεταρρυθμιστική του πολιτική».

Ως αφορμή για την εκ δίωξη του ο κ. Βεντούρης αναφέρει τον σχεδιασμό της ΥΠΕ για την αλλαγή χρήσης του νοσοκομείου Γουμένισσας το οποίο θα μετατρεπόταν σε Μονάδα Πρόνοιας ή γηροκομειο, προοπτική που όπως λεει έβρισκε αντίθετο τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και την παλαιοκομματική λογική που υιοθετεί. » Υπηρετώ τον χώρο της δημόσιας υγείας εδώ και πάνω από 37 χρόνια και γνωρίζω καλά πόσο βαρύ κόστος έχει πληρώσει η Υγεία εξαιτίας αυτών των μαυρογιαλούρειων πρακτικών» καταλήγει ο απομακρυνθείς διοικητής της 4ης ΥΠΕ.

Via
   
 spitikomas.blogspot.gr
                                            



 adiexodos

Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :