Αθλήματα που θα ενθουσιάσουν τα παιδί σας

Δες ποια 6 αθλήματα θα κάνουν τα παιδιά σας πολύ ενεργητικά σε μία κοινωνία που δεν ευνοεί ιδιαίτερα τον αθλητισμό και η τεχνολογία... έχει κάνει τα παιδιά να κάθονται με τις ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή. 1. Κολύμβηση Πέρα από το ότι είναι μία πολύ καλή άσκηση, το να μάθει το παιδί σας να κολυμπάει είναι πολύ διασκεδαστικό, πρακτικό και ασφαλές.

Όταν τα παιδιά μπορούν να επιπλέουν από νεαρή ηλικία δε θα φοβούνται το νερό και έτσι θα νιώθετε και εσείς πιο χαλαροί τα καλοκαίρια στην παραλία. Γράψτε τα σε ένα κολυμβητήριο και μάλιστα από την ηλικία των τριών ή τεσσάρων ετών. 2. Μπειζμπολ (για τα αγόρια) ή Σόφτμπολ (για τα κορίτσια) Όπως όλα τα ομαδικά αθλήματα έτσι και το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ χτίζουν χαρακτήρα και μαθαίνουν στα παιδιά την αξία του να συνεργάζονται με άλλους ανθρώπους.

Ιδιαίτερα στην περίπτωση που το παιδί σας δεν είναι πολύ κοινωνικό ένα τέτοιο άθλημα θα του έδινε την ευκαιρία να μάθει να εκφράζεται ευκολότερα. Το άθλημα αυτό τα παιδιά μπορούν να το ξεκινήσουν από την ηλικία των τεσσάρων ετών. 3. Τένις Χωρίς αμφιβολία το τένις είναι ένας υπέροχος άθλημα που προμηθεύει τα παιδιά με μπόλικη ενέργεια. Ένα άλλο θετικό του τένις είναι το γεγονός, επειδή είναι ένα άθλημα που το παιδί παίζει μόνο του, το βοηθάει να χτίσει την αυτοπεποίθησή του και την υπευθυνότητά του μιας και εξαρτάται μόνο από αυτό η επιτυχία του. Τα παιδιά τυπικά έχουν τη δύναμη να ξεκινήσουν το άθλημα από την ηλικία των 6 ή 7 ετών. 4. Ρυθμική Πέρα από το ότι η ρυθμική γυμναστική βοηθάει στην καλή υγεία του παιδιού, του χαρίζει ευλυγισία και καλή σχέση με το σώμα του. Το παιδί έχει την ευχέρεια να διαλέξει ανάμεσα σε πολλά πράγματα, όπως είναι οι μπάλες, οι κορδέλες και πολλά άλλα και μπορεί να ξεκινήσει τη ρυθμική από την ηλικία των 2 ετών. 5. Πόλο Παρόλο που το πόλο είναι δύσκολο και τις περισσότερες φορές επιλέγεται από τους γονείς για τα αγόρια τους, είναι ένα άθλημα που μπορούν να κάνουν και τα κορίτσια. Η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσουν μιας και το πόλο είναι λίγο πιο πολύπλοκο από ότι η κολύμβηση είναι τα 6 χρόνια. 6. Πολεμικές τέχνες Στις εποχές που ζούμε όπου η εγκληματικότητα βρίσκεται στα ύψη, η εκμάθηση μίας πολεμικής τέχνης θεωρείται απαραίτητη και μάλιστα κυρίως για τα κορίτσια.

Πέρα, όμως, από αυτό οι πολεμικές τέχνες βοηθούν τα παιδιά να αποκτούν πειθαρχία, σωματικό έλεγχο, ισορροπία, γρήγορα αντανακλαστικά και ταχύτητα. Συνήθως, η ηλικία που μπορεί να ξεκινήσει ένα παιδί να κάνει πολεμικές τέχνες είναι αυτή των τεσσάρων ετών.

Via
   
 spitikomas.blogspot.gr
                                            


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :