Ξεκίνησε ο αγώνας Ρωσίας-ΗΠΑ με έπαθλο τη Ράκκα: Η Μόσχα παρουσίασε τη νέα βάση στην Χομς - B-52 και ειδικές δυνάμεις έστειλε η Ουάσινγκτον (vid, φωτό)

του Βασίλη Καπούλα Ρωσία και ΗΠΑ ξεκίνησαν τον αγώνα με έπαθλο την Ράκκα. Η Ρωσία αποφάσισε να δώσει στην δημοσιότητα βίντεο με την νέα αεροπορική της βάση στην Χομς η οποία φιλοξενεί Mil Mi 28N και Ka-52 ενώ οι ΗΠΑ στέλνουν ειδικές δυνάμεις και B-52. Η Ράκκα αποτελεί ένα νέο σύμβολο όπως ήταν το Βερολίνο. Όλοι έτρεχαν να προλάβουν να εισέλθουν στην γερμανική πρωτεύουσα για να έχουν λόγο στις αποφάσεις αργότερα. Πρόλαβε όμως η ΕΣΣΔ και ύψωσε τη σημαία στο Βερολίνο πρώτη και καθόρισε το μέλλον της Ευρώπης. Τώρα φαίνεται ότι θα καθορίσει και το μέλλον της Νέας Μέσης Ανατολής... Συγκεκριμένα σε βίντεο που θα δείτε από την αεροπορική βάση Shayrat σταθμεύουν 3 Mi-28, 4 Ka-52 και 3 Mi-24/35 ενώ οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι στέλνουν επιπλέον 250 μέλη των ειδικών δυνάμεων στην Συρία μαζί με δύο B-52 τα οποία θα επιχειρούν από την βάση Al Udeid στο Κατάρ. O αγώνας για τη Ράκκα θα είναι δύσκολος και το ζήτημα είναι ποιος θα εισέλθει πρώτος γιατί αυτός θα υποστεί και τις μεγαλύτερες απώλειες. Γύρω από το Χαλέπι συνεχίζει να συγκεντρώνεται πρωτόγνωρος αριθμός στρατιωτών με την Χεζμπολάχ να έχει δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες νέους μαχητές "Sharaya" από διαφορετικές θρησκείες. Ακόμη είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσει η μεγάλη επίθεση στο Χαλέπι αλλά σύμφωνα με συριακές πηγές θα είναι αιφνιδιαστική και με πολλαπλά μέτωπα.

Όπως τονίζουν η Ρωσία θα δώσει ένα "μάθημα" σε όσους παραβιάζουν την εκεχειρία ενώ ήδη ρωσικά μαχητικά σφυροκοπούν τις περιοχές El-Eis, Ikarda, Al-Zirba, Khan Tuman, Handarat ενώ στην πόλη Al-Sukhanah ανατίναξαν μεγάλο κομβόι του ISIS που μετέφερε πετρέλαιο από την Deir Ezzor στην Ράκκα. Ταυτόχρονα δόθηκε στη δημοσιότητα και βίντεο από την αεροπορική βάση Al-Dumayr, βρίσκεται 50 χλμ από την πρωτεύουσα, η οποία είναι πλήρως επιχειρησιακή πλέον.

Via
   
 spitikomas.blogspot.gr
                                            


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :