Δείξε μου την selfie σου να σου πω ποιος είσαι – Πως μια φωτογραφία προδίδει τον χαρακτήρα σου

Είναι γεγονός πως οι selfie κυριαρχούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι περισσότεροι χρήστες έχουν κατακλύσει τα προφίλ με φωτογραφίες του εαυτού τους. Πολλοί όμως από αυτούς δεν γνωρίζουν πως μία selfie μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στις γνωριμίες τους καθώς δείχνουν πολλά για τον χαρακτήρα τους.

Έτσι, οι εντυπώσεις που δημιουργούνται από τις φωτογραφίες προσώπου που έχουν οι χρήστες, γίνονται ολοένα και πιο σημαντική υπόθεση. Ένα στοιχείο που δείχνει το πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν στις ζωές των άλλων, είναι το γεγονός ότι από έρευνες έχει προκύψει ότι οι διαδικτυακές επαφές είναι πολύ συχνότερες από τις σαρκικές.

Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι έχουν τα πράγματα με τους περισσότερους να ψάχνουν ταίρι, φίλους και να κουβεντιάζουν μέσω διαδικτύου. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, οι επιστήμονες έκαναν μία έρευνα και αποκάλυψαν πως τα χαρακτηριστικά του προσώπου που μπορούν να δημιουργήσουν την πρώτη εντύπωση κάποιου για εμάς.

Μάλιστα υποστηρίζουν πως αν εντόπιζαν οι χρήστες τα χαρακτηριστικά, θα μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο τραβάνε selfie και κατά συνέπεια να δημιουργούν μία καλή πρώτη εντύπωση σε όσους τους βλέπουν. Λένε, ακόμα, πως μικρές αλλαγές στις διαστάσεις ενός προσώπου, μπορεί να το κάνουν να φαίνεται πιο αξιόπιστο, κυρίαρχο ή ελκυστικό. Η νέα μελέτη των ερευνητών του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την Daily Mail, δείχνει ότι είναι δυνατόν να προβλεφθούν -ακόμη και με ακρίβεια- οι πρώτες εντυπώσεις που δημιουργούν τα φυσικά μας χαρακτηριστικά, όπως αυτά αποτυπώνονται στα social media.

Όταν κοιτάζουμε την εικόνα ενός προσώπου βγάζουμε σύντομα συμπεράσματα σχετικά με το χαρακτήρα του ατόμου, για παράδειγμα, αν είναι φιλικό και αξιόπιστο, σύμφωνα με τον καθηγητή Άντι Γιάνγκ, του Τμήματος Ψυχολογίας. Οι τρεις κανόνες για μία επιτυχημένη selfie

Διαθεσιμότητα, αυτοκυριαρχία και ελκυστικότητα είναι το τρίπτυχο για την επιτυχημένη selfie, ενώ στο σχήμα του σαγονιού, στο στόμα, στα μάτια ή στα ζυγωματικά βρίσκεται το «κλειδί» για τους τρεις παραπάνω παράγοντες. Η ερευνητική ομάδα για να καταλήξει στο παραπάνω συμπέρασμα επέλεξε τυχαία από τα κοινωνικά δίκτυα 1.000 selfies και ανέλυσε τα φυσικά τους χαρακτηριστικά.

Με βάση αυτά, προσπάθησε να προβλέψει με ακρίβεια τις πρώτες εντυπώσεις που δημιουργούσαν τα «μοντέλα» των φωτογραφιών. Καθένα από τα 1.000 πρόσωπα περιγράφηκε με 65 διαφορετικούς τρόπους που αφορούσαν στο «ύψος των ματιών», στο «πλάτος των φρυδιών» και ούτω καθεξής. Η συγκεκριμένη μελέτη απέδειξε το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου για την δημιουργία μίας καλής πρώτης εντύπωσης.

Αν θέλετε και εσείς να μάθετε πως να τραβάτε την τέλεια selfie δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε το βίντεο που ακολουθεί. How to take the perfect selfie by Alexis... - YouTube

var ytcsi = {gt: function(n) {n = (n || '') + 'data_';return ytcsi[n] || (ytcsi[n] = {tick: {},span: {},info: {}});},tick: function(l, t, n) {ytcsi.gt(n).tick[l] = t || +new Date();},span: function(l, s, n) {ytcsi.gt(n).span[l] = (typeof s == 'number') ? s :+new Date() - ytcsi.data_.tick[l];},info: function(k, v, n) {ytcsi.gt(n).info[k] = v;}};ytcsi.perf = window.performance || window.mozPerformance ||window.msPerformance || window.webkitPerformance;ytcsi.tick('_start', ytcsi.perf ? ytcsi.perf.timing.responseStart : null);if (document.webkitVisibilityState == 'prerender') {ytcsi.info('prerender', 1);document.addEventListener('webkitvisibilitychange', function() {ytcsi.tick('_start');}, false);}

Via
   
 spitikomas.blogspot.gr
                                            


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :