Νέοι Έλληνες: Ιδανική λύση η μετανάστευση

                    Bookmark and Share
Επηρεασμένοι από την κρίση δηλώνουν 7 στους 10 νέους στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Focus Bari, με θέμα "Η οικονομική κρίση μέσα από τα μάτια των 20χρονων", με κύρια έμφαση στο φαινόμενο της επιθυμίας για μετανάστευση ως απόρροια της κρίσης.

Η έρευνα διεξήχθη στο πλαίσιο εργασίας
 εξαμήνου στο ...μάθημα Έρευνας Αγοράς της Ξ. Κούρτογλου στo Πάντειο Πανεπιστήμιο.

To 76% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η μετανάστευση αποτελεί ιδανική λύση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, ενώ 7 στους 10 δηλώνουν ότι είναι καλύτερα να φεύγουν οι νέοι από την Ελλάδα, αν μπορούν, και δεν πιστεύουν ότι μένοντας μπορούν να διαμορφώσουν μια καλύτερη κοινωνία.

Προς το παρόν όμως φαίνεται να υπάρχει απόσταση μεταξύ πράξης και σκέψης: η πλειοψηφία (53%) δηλώνει ότι το εξωτερικό υπάρχει ως λύση στο πίσω μέρος του μυαλού, χωρίς να έχουν προβεί σε ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο ένα σημαντικό 17% είναι αποφασισμένο να φύγει στο εξωτερικό και έχει ήδη κάνει ενέργειες, γιατί δεν βρίσκει επαγγελματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

Το 16% των νέων θέλουν να προσαρμοστούν στις υπάρχουσες συνθήκες της χώρας, ενώ 14% δηλώνει ότι μένει συνειδητά στην Ελλάδα, ανήκοντας σε αυτούς που πιστεύουν ότι αυτή η γενιά μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 10- 17/01/2012 στην Αττική, με δείγμα 444 ατόμων μεταξύ, 18-24 ετών... http://spitikomas.blogspot.com/ . Bookmark and Share .
almyrosinfo.gr.

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :