Μικρα Μυστικα για τα φαγητά του σπιτιού σας!

Bookmark and Share
                   
                          Ξύλινα Σουβλάκια:
Όταν θα χρησιμοποιήσετε ξύλινα σουβλάκια για να ψήσετε πάνω σε κάρβουνα, πριν ακόμα περάσετε το κρέας βυθίστε τα μέσα σε νερό για 2-3 λεπτά.
Αυτό θα προστατέψει τα σουβλάκια και δεν θα καούν κατά την διάρκεια του ...ψησίματος.
_______________________________________________________________________
Νερουλό Τζατζικι;
Αν δεν θέλετε το τζατζικι σας να είναι νερουλό, το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα στραγγιστό γιαούρτι. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα βγάλτε το γιαούρτι σας από την συσκευασία του όπως είναι σε ένα μεγάλο μπολ χωρίς να το απλώσετε ή να το ανακατέψετε. Βάλτε το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα και θα δείτε ότι το περιττό νερό του γιαουρτιού να χωρίζει. Απλά απορρίψτε το περιττό νερό από το μπολ.
Επίσης, όταν περάσετε τα αγγουράκια από το τρίφτη, ζουλίξτε τα με τα χέρια σας για να φύγει το περιττό νερό πριν τα προσθέσετε το στο γιαούρτι.
____________________________________________________________________
Πράσινα Λαχανικά:
Όταν αγοράσετε διάφορα πράσινα λαχανικά (μαϊντανό, κόλιανδρο φρέσκο, ρόκα, σέλινο κλπ) και θέλετε να τα διατηρήσετε για περισσότερο καιρό από ότι συνήθως μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα: Πλύνετε καλά τα χόρτα και πετάξτε τυχόν άχρηστα. Αραδιάστε τα χόρτα πάνω σε μία πετσέτα να στεγνώσουν καλά (2-3 ώρες). Η διαδικασία αυτή θα βοηθήσει στην διάσπαση τυχών υπολείμματα φυτοφάρμακων. Αφού στεγνώσουν τυλίξτε τα σε μία στεγνή και καθαρή πετσέτα και τοποθετήστε τα στο ψυγείο. Τα λαχανικά σας θα διατηρηθούν για περισσότερες ημέρες!
______________________________________________________________
Τυριά:
Εάν θα τρίψετε μεγάλες ποσότητες τυριού και δεν διαθέτετε ηλεκτρικό τρίφτη ή επεξεργαστή τροφίμων, κόψτε το τυρί σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε τα στο καταψύκτη για τριάντα λεπτά. Μετά τα τριάντα λεπτά αφαιρείτε από τον καταψύκτη ένα-ένα τα κομμάτια που θα τρίψετε. Η διαδικασία θα είναι πολύ ευκολότερη!
_______________________________________________________________________
Προστατέψτε το αλεύρι, το ρύζι και τα ζυμαρικά σας:
Για να προστατέψετε το αλεύρι, το ρύζι και τα ζυμαρικά σας από έντομα τοποθετήστε στα δοχεία φύλαξης τους ένα φύλο δάφνης. Το άρωμα της δάφνης ενεργεί σαν απωθητικό και θα τα προστατέψει για αρκετό καιρό.
.. http://spitikomas.blogspot.com/ . Bookmark and Share .

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :