Σοκάρουν τα στοιχεία της UNICEF για τα παιδιά στην Ελλάδα

Σοκάρουν τα στοιχεία της UNICEF για τα παιδιά στην ΕλλάδαBookmark and Share

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για τις συνθήκες που ζουν τα παιδιά στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση για την κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα για πρώτη φορά από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEFΑνησυχητικές διαστάσεις παίρνει το ποσοστό όσων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, της παιδικής εργασίας, αλλά και των ...
παιδιών που παραμένουν ανεμβολίαστα.

Μεγάλο το ποσοστό των παιδιών κάτω από το όριο της φτώχειας

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία της UNISEF στην Ελλάδα της κρίσης: 439.000 ανήλικοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ το ποσοστό της παιδικής φτώχειας στη χώρα είναι 23%.
Επιπλέον, εάν λάβουμε υπόψη τη σχολική διαρροή, υπολογίζεται ότι οι ανήλικοι έως 16 ετών που εργάζονται,ξεπερνούν τις 100.000.
Κι αυτό, παρότι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Εργασίας κάθε χρόνο εκδίδονται μόνο 1.500 βιβλιάρια εργασίας ανηλίκων και η ΕΛΣΤΑΤ υπολογίζει τον αριθμό εργαζομένων ηλικίας από 15 έως 18 ετών σε 8.886
Τεράστιο και το δημογραφικό πρόβλημα, καθώς, ενώ το 1961 τα παιδιά αποτελούσαν το 32% του πληθυσμού, το 2011 αποτελούσαν μόλις το 17,4%.
Την ίδια ώρα, υπολογίζεται ότι στη χώρα μας, περίπου 6-8.000 παιδιά ευπαθών κοινωνικά οικογενειών χρειάζονταιεμβολιασμό. Ο εμβολιασμός έχει ήδη ξεκινήσει σε πιλοτικό επίπεδο σε δήμους της Αττικής και θα συνεχιστεί μέσα στο 2012 σε όλη τη χώρα.

http://spitikomas.blogspot.com/ .

. Bookmark and Share ..

ert.gr

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :