Διακοπή ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αμέσως μετά τις εκλογές

Bookmark and Share Σήμερα 8/5/12 ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (e-syntagografisi.gr ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 8/5/12) ότι λόγω «τεχνικών» προβλημάτων η Διοίκηση της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. διακόπτει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ως και την...Κυριακή 13/5/12. Επίσης προτρέπει σε...
χειρόγραφη συνταγογράφηση σαν μοναδική επιλογή για την διεκπεραίωση των συνταγών.

ΠΟΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ; Έχει καταργηθεί η χειρόγραφη από 1/5/12 και οι γιατροί που την εκτελούν υπόκεινται σε χρηματική ποινή. Λάβετε γνώση ότι σε πολλά μέρη τα αναλώσιμα υλικά (π.χ ταινίες σακχάρου για διαβητικούς) τα αγοράζει τώρα ο κόσμος διότι αποφεύγουν οι γιατροί να τα συνταγογραφήσουν χειρόγραφα με τον φόβο της χρηματικής ποινής και της στοχοποίησης. Οι ιδιώτες μη συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ ιατροί δεν δικαιούνται έτσι κι αλλιώς να κάνουν χειρόγραφη συνταγογράφηση διότι δεν διαθέτουν συνταγολόγια – οπότε δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς τους άρα πρέπει να κλείσουν τα ιατρεία τους και να πάνε στο σπίτι τους. Οι δε συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ ιατροί καλούνται να αντιμετωπίσουν τον όγκο δουλειάς με χειρόγραφες συνταγές αμφιβόλου νομιμότητας της δουλείας τους, οι ασφαλισμένοι εγκλωβίζονται μεταξύ επάρκειας συνταγολογίων και καλής διάθεσης των συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ οργανισμών.

Επιπλέον και τα φαρμακεία έχουν λάβει ειδοποίηση να μην εκτελούν συνταγές λόγω εργασιών συντήρησης του συστήματος από 8/5/12 – 13/5/12. Αποτέλεσμα τούτου είναι ότι θα υπάρξει ταλαιπωρία και σύγχυση στην εκτέλεση των συνταγών στα φαρμακεία.

Δεν γνωρίζουμε δε αν από 14 Μαΐου επανέλθει το σύστημα με το φόρτο τον οποίο αναμένεται να έχει. Όλο αυτό το blackout συμβαίνει αμέσως μετά το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης. Τα συμπεράσματα δικά σας!
Μ. Α. – Μ. Κ. Επαγγελματίες Υγείας.
. http://spitikomas.blogspot.com/ . Bookmark and Share .
tro-ma-ktiko.blogspot.com.

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :