Μπαγιάτικο ψωμί; Μην το πετάξετε `*.*´

Bookmark and Share
Μπορείτε να δώσετε τη χαμένη φρεσκάδα σε αυτό το μπαγιάτικο κομμάτι ψωμιού που έχει ξεμείνει και κάνει μόνο για κρουτόν.
Και μάλιστα με έναν πολύ απλό και ανέξοδο τρόπο:
με απλά παγάκια!
Τρίψτε ένα παγάκι πάνω στην επιφάνεια του ψωμιού μέχρι η κόρα του να γίνει ελαφρώς υγρή.
Μετά βάλτε το στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 περίπου λεπτά και το ψωμί σας θα είναι σα ...να έχει μόλις βγει από το φούρνο (τον αρχικό!).
Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε αν τυλίξτε το ψωμί σας σε αλουμινόχαρτο (χωρίς παγάκι αυτή τη φορά) και το βάλετε στο φούρνο.
Και αν θέλετε να το διατηρήστε φρέσκο για περισσότερο χρονικό διάστημα, φυλάξτε το σε ένα ντουλάπι σε θερμοκρασία δωματίου και το ψωμάκι σας διατηρηθεί 6 φορές περισσότερο από ό,τι αν το είχατε βάλει στο ψυγείο.
.. http://spitikomas.blogspot.com/ . Bookmark and Share .

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :