Πώς τα κοινωνικά δίκτυα θα σε βοηθήσουν να βρεις δουλειά

                           Bookmark and Share
Πολλοί θεωρούν ότι το Facebook είναι μόνο ένα μέσο ψυχαγωγίας που οι περισσότεροι ανεβάζουν τραγούδια, καρδούλες και λουλούδια.
Κι όμως τα κοινωνικά δίκτυα, Facebook, Twitter και Linkedin μπορούν να σε βοθήσουν να βρεις δουλειά. Στο επόμενο infographic θα δεις πώς οι εταιρείες όλο και περισσότερο ψάχνουν μέσω των προφίλ των χρηστών να βρουν τον ...μελλοντικό τους υπάλληλο.

Στην κορυφή βρίσκεται το Linkedin που ουσιαστικά είναι το "επαγγελματικό Facebook" στο οποίο βάζεις το επάγγελμα σου και τα προσόντα σου και κάνεις "επαγγεματικές γνωριμίες". Πλέον μεγάλο ποσοστό των αγγελιών δημοσιεύεται μέσω των σελίδων της κάθε εταιρίας στο Facebook ή διαδίδεται μέσω των retweets στο twitter.

Οι εργοδότες αρχίζουν να προτιμούν αυτό τον τρόπο εύρεσης υπαλλήλων καθώςέχουν μια πλήρη εικόνα για το άτομο με το οποίο θα συνεργαστούν, πριν καν το φωνάξουν για συνέντευξη. Από την άλλη οι μελλοντικοί εργαζόμενοι πρέπει να το εκμεταλλευτούν αυτό κατάλληλα και να είναι προσεκτικοί αφενός στη φωτογραφία προφίλ τους και αφετέρου στο αντικείμενο εργασίας που έχουν γράψει.Πρέπει να είναι πλήρες και ελκυστικό.

Μη διστάσετε να κάνετε like και follow εταιρίες που πιστεύετε ότι μπορείτε να εργαστείτε και να είστε σε εγρήγορση για μια θέση που πιθανόν αδειάσει.

Καλή επιτυχία!


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :