Προσοχή στα ΠΑΓΩΤΑ !
Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή: Τι πρέπει να προσέξετε αγοράζοντας παγωτά
Τα τυποποιημένα παγωτά φυλάσσονται σε ειδικούς καταψύκτες, που δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένοι στον ήλιο, υπερβολικά γεμάτοι ή να περιέχουν και άλλα προϊόντα εκτός από παγωτά.
Δεν πρέπει να τα αγοράζετε όταν:
* Δεν έχουν την απαιτούμενη σκληρότητα ή παρατηρείτε κάποια προβλήματα στη λειτουργία του καταψύκτη.
* Το χαρτί της συσκευασίας είναι ...
υγρό ή κολλημένο πάνω στο παγωτό ή σκισμένο ή η συσκευασία έχει σχήμα διαφορετικό από αυτό που φαίνεται στα διάφορα διαφημιστικά της παρασκευάστριας εταιρείας. Συνήθως πάνω στους καταψύκτες υπάρχει η σχετική αφίσα.
* Αυτά που είναι συσκευασμένα σε κύπελλα παρουσιάζουν υπερχείλιση.
* Είναι μαλακά, υδαρή, η υφή τους μοιάζει με αυτήν του γιαουρτιού ή του βουτύρου ή με κόκκους άμμου.
* Εμφανίζουν ίζημα ή θρυμματίζονται σε μικρά κομματάκια ή περιέχουν μικροκρυστάλλους (μικρά παγάκια). Αυτά τα χαρακτηριστικά δείχνουν ότι το παγωτό κάποια στιγμή αποψύχθηκε και στη συνέχεια ξανακαταψύχθηκε.
* Έχουν γεύση πικρή, ξινή ή αλμυρή.
* Η οσμή τους δεν είναι ευχάριστη.
Παγωτό χύμα.
Το παγωτό χύμα φυλάσσεται σε ειδικές βιτρίνες που πρέπει να είναι καθαρές, με θερμοκρασία κάτω από -10 βαθμούς Κελσίου.
Στα ζαχαροπλαστεία το ειδικό κουτάλι σερβιρίσματος του παγωτού χύμα πρέπει να βρίσκεται μέσα σε διαφανές δοχείο, με νερό συνεχούς ροής.
Διαφορετικά, πρέπει να αλλάζετε κάθε μία ώρα, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία βακτηρίων.
..
Τα τυποποιημένα παγωτά φυλάσσονται σε ειδικούς καταψύκτες, που δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένοι στον ήλιο, υπερβολικά γεμάτοι ή να περιέχουν και άλλα προϊόντα εκτός από παγωτά.
Δεν πρέπει να τα αγοράζετε όταν:
* Δεν έχουν την απαιτούμενη σκληρότητα ή παρατηρείτε κάποια προβλήματα στη λειτουργία του καταψύκτη.
* Το χαρτί της συσκευασίας είναι ...
υγρό ή κολλημένο πάνω στο παγωτό ή σκισμένο ή η συσκευασία έχει σχήμα διαφορετικό από αυτό που φαίνεται στα διάφορα διαφημιστικά της παρασκευάστριας εταιρείας. Συνήθως πάνω στους καταψύκτες υπάρχει η σχετική αφίσα.
* Αυτά που είναι συσκευασμένα σε κύπελλα παρουσιάζουν υπερχείλιση.
* Είναι μαλακά, υδαρή, η υφή τους μοιάζει με αυτήν του γιαουρτιού ή του βουτύρου ή με κόκκους άμμου.
* Εμφανίζουν ίζημα ή θρυμματίζονται σε μικρά κομματάκια ή περιέχουν μικροκρυστάλλους (μικρά παγάκια). Αυτά τα χαρακτηριστικά δείχνουν ότι το παγωτό κάποια στιγμή αποψύχθηκε και στη συνέχεια ξανακαταψύχθηκε.
* Έχουν γεύση πικρή, ξινή ή αλμυρή.
* Η οσμή τους δεν είναι ευχάριστη.
Παγωτό χύμα.
Το παγωτό χύμα φυλάσσεται σε ειδικές βιτρίνες που πρέπει να είναι καθαρές, με θερμοκρασία κάτω από -10 βαθμούς Κελσίου.
Στα ζαχαροπλαστεία το ειδικό κουτάλι σερβιρίσματος του παγωτού χύμα πρέπει να βρίσκεται μέσα σε διαφανές δοχείο, με νερό συνεχούς ροής.
Διαφορετικά, πρέπει να αλλάζετε κάθε μία ώρα, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία βακτηρίων.
..
Labels
ΥΓΕΙΑ
Post A Comment
Δεν υπάρχουν σχόλια :