Σαλάτα με φακές.Δροσιστική όλες τις ώρες!
Γκουρμεδιά λαχταριστή, ήρθε για να κλέψει εντυπώσεις...
Μιλάμε για δροσιστική σαλατούλα που μπορείς να καταβροχθίσεις όλες τις ώρες. Ό,τι πρέπει δηλαδή για την κάψα του καλοκαιριού! Άσε που θα σε αναδείξει ευθύς και...
top chef της παρέας...
Τι θα χρειαστείς (για 2-4 άτομα)
Για τη σαλάτα
1,5 φλιτζάνι φακές
6 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι καρότα (ψιλοκομμένα)
1/2 φλιτζάνι γογγύλια (ψιλοκομμένο)
1/2 φλιτζάνι σέλερι (ψιλοκομμένο)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Για το dressing
1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζανιού ξίδι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Πώς τη φτιάχνεις
1. Βάζεις σε μια κατσαρόλα νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτεις τα γογγύλια και τα καρότα. Τα αφήνεις να βράσουν για κάνα λεπτό.
2. Τα βγάζεις από την κατσαρόλα και ρίχνεις μέσα τις φακές. Χαμηλώνεις τη φωτιά και τις αφήνεις να βράσουν για 15 λεπτά.
3. Κατόπιν τις στραγγίζεις και τις αφήνεις να κρυώσουν.
4. Μεταφέρεις τις φακές σε ένα μπολ και τις ανακατεύεις με τα καρότα, το σέλερι, το γογγύλι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό.
5. Ανακατεύεις τον χυμό λεμονιού, το ξίδι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο σε ένα multi.
6. Ρίχνεις πάνω στη σαλάτα το dressing που μόλις έφτιαξες και τη σερβίρεις.
Απλούστατη; Κάτσε να δεις και πόσο λαχταριστή...
..
Μιλάμε για δροσιστική σαλατούλα που μπορείς να καταβροχθίσεις όλες τις ώρες. Ό,τι πρέπει δηλαδή για την κάψα του καλοκαιριού! Άσε που θα σε αναδείξει ευθύς και...
top chef της παρέας...
Τι θα χρειαστείς (για 2-4 άτομα)
Για τη σαλάτα
1,5 φλιτζάνι φακές
6 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι καρότα (ψιλοκομμένα)
1/2 φλιτζάνι γογγύλια (ψιλοκομμένο)
1/2 φλιτζάνι σέλερι (ψιλοκομμένο)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Για το dressing
1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζανιού ξίδι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Πώς τη φτιάχνεις
1. Βάζεις σε μια κατσαρόλα νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτεις τα γογγύλια και τα καρότα. Τα αφήνεις να βράσουν για κάνα λεπτό.
2. Τα βγάζεις από την κατσαρόλα και ρίχνεις μέσα τις φακές. Χαμηλώνεις τη φωτιά και τις αφήνεις να βράσουν για 15 λεπτά.
3. Κατόπιν τις στραγγίζεις και τις αφήνεις να κρυώσουν.
4. Μεταφέρεις τις φακές σε ένα μπολ και τις ανακατεύεις με τα καρότα, το σέλερι, το γογγύλι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό.
5. Ανακατεύεις τον χυμό λεμονιού, το ξίδι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο σε ένα multi.
6. Ρίχνεις πάνω στη σαλάτα το dressing που μόλις έφτιαξες και τη σερβίρεις.
Απλούστατη; Κάτσε να δεις και πόσο λαχταριστή...
..
Labels
Συνταγές
Post A Comment
Δεν υπάρχουν σχόλια :