Χρόνια πολλά στους Πατεράδες όλου του κόσμου!!!

Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.
Η Παγκόσμια Ημέρα του ...

Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Με δώρα απ’ όλη την οικογένεια τιμώνται ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους σε κάποιες χώρες που δίνουν βαρύτητα και σεβασμό στον ρόλο του.
Η σημερινή όμως μέρα για τους Έλληνες είναι ακόμη ποιο σημαντική. Σήμερα καλούνται να εκλέξουν τους πατέρες του έθνους που ας μη γελιόμαστε μέχρι σήμερα δείξανε ότι είναι ανάξιοι της εμπιστοσύνης στο ρόλο που τους ανάθεσε ο Ελληνικός λαός να φέρουν εις πέρας οι πολιτικοί μας. Την σωστή διακυβέρνηση του τόπου. Ας ελπίσουμε ότι σήμερα θα γίνει το μεγάλο βήμα από όλους μας προς το καλύτερο. Ευχόμαστε τους εθνοπατέρες που θα εκλεγούν σήμερα, αλλά και τους πνευματικούς πατέρες του τόπου, που δυστυχώς για τον τόπο αυτό, δεν δίνουν την βαρύτητά που πρέπει στο ρόλο του πατέρα στην οικογένεια. Ας δώσουν επιτέλους την πρέπουσα βαρύτητα και σεβασμό στο πατέρα. Να δώσουν αυτό που θα έδινε ο κάθε πατέρας στο παιδί του. Θα έδινε ακόμη και την ζωή του για το παιδί του. Για την οικογένεια του. Κανένας πατέρας δεν θα θυσίαζε ποτέ το παιδί του για ευημερία. Γιατί η συνέχεια της οικογένειας δεν είναι ο πατέρας αλλά τα παιδιά του. Η συνέχεια της χώρας δεν είναι η χώρα και το χρήμα, που δεν είναι τίποτα άλλο από χαρτάκια, αλλά ο λαός που ζει σε αυτή την χώρα. Ευχόμαστε στον απλό πατέρα που δίνει καθημερινό αγώνα να επιβιώσει ο ίδιος και η οικογένεια του ότι καλύτερο. Χρόνια πολλά σε όλους τους πατέρες. Κουράγιο αδέλφια
..
..
.. http://spitikomas.blogspot.com/ . .
πηγή: pelekis.blogspot.gr.

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :