Γλυκό: παγωτό φράουλα με ξίδι βαλσάμικο
Άλλη μια συνταγή για απολαυστικό παγωτό, αυτή τη φορά με υπέροχη γεύση φράουλα.
Υλικά
400 γραμμάρια φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
1/4 του φλιτζανιού (60 ml) ξίδι βαλσάμικο
2/3 του φλιτζανιού...
(100 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη
2 φλιτζάνια (500 ml) κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
Εκτέλεση
1. Βάλτε τις φράουλες και το βαλσάμικο σε ένα μπολ και αφήστε τες να ποτίσουν για 20 λεπτά.
2. Χύστε τις φράουλες με το βαλσάμικο στο δοχείο του μπλέντερ και χτυπήστε μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
4. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος καλά και μετά ανακατέψτε τη με το μείγμα φράουλας,
5. Μεταφέρετε σε ένα ρηχό δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να αρχίσουν να παγώνουν οι άκρες.
6. Αφαιρέστε από το ψυγείο και χτυπήστε το παγωμένο μείγμα με το μίξερ.
7. Επιστρέψτε το μείγμα παγωτού στο ρηχό δοχείο σας και ξαναπαγώστε. Επαναλάβετε 2 με 3 φορές και το παγωτό σας είναι έτοιμο.
8. Σερβίρετε με μερικές έξτρα φράουλες και περιχύστε με ελάχιστο βαλσάμικο ξίδι.
... ... ..
Υλικά
400 γραμμάρια φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
1/4 του φλιτζανιού (60 ml) ξίδι βαλσάμικο
2/3 του φλιτζανιού...
(100 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη
2 φλιτζάνια (500 ml) κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
Εκτέλεση
1. Βάλτε τις φράουλες και το βαλσάμικο σε ένα μπολ και αφήστε τες να ποτίσουν για 20 λεπτά.
2. Χύστε τις φράουλες με το βαλσάμικο στο δοχείο του μπλέντερ και χτυπήστε μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
4. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος καλά και μετά ανακατέψτε τη με το μείγμα φράουλας,
5. Μεταφέρετε σε ένα ρηχό δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να αρχίσουν να παγώνουν οι άκρες.
6. Αφαιρέστε από το ψυγείο και χτυπήστε το παγωμένο μείγμα με το μίξερ.
7. Επιστρέψτε το μείγμα παγωτού στο ρηχό δοχείο σας και ξαναπαγώστε. Επαναλάβετε 2 με 3 φορές και το παγωτό σας είναι έτοιμο.
8. Σερβίρετε με μερικές έξτρα φράουλες και περιχύστε με ελάχιστο βαλσάμικο ξίδι.
... ... ..
Post A Comment
Δεν υπάρχουν σχόλια :