ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Άγχος, κατάθλιψη και εξωσωματική γονιμοποίηση

Οι γυναίκες που έχουν άγχος και νευρικότητα πριν από έναν κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν έχουν λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας, υποστηρίζει νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.
 Σύμφωνα με την επικεφαλής ερευνήτρια Lauri A. Pasch, τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι οι «γυναίκες πρέπει να...

σταματήσουν να ανησυχούν για το γεγονός ότι έχουν νευρικότητα», επειδή δεν πρόκειται να επηρεάσει την επιτυχία ή την αποτυχία της μεθόδου.
 Με άλλα λόγια, σε περίπτωση αποτυχίας, οι γυναίκες δεν πρέπει να κατηγορούν τον εαυτό τους για το ότι είχαν πολύ στρες. Από την άλλη μεριά όμως, η αποτυχία της εξωσωματικής μπορεί να πυροδοτήσει συμπτώματα αγχώδους διαταραχής ή κατάθλιψης στις γυναίκες, σύμφωνα με την Lauri Pasch και άλλους ερευνητές.
 Σε έρευνα που παρακολούθησε 202 γυναίκες που έκαναν εξωσωματική γονιμοποίηση στο San Francisco, παρατηρήθηκε ότι, από τις 103 γυναίκες που απέτυχαν, το 60% παρουσίαζε συμπτώματα αγχώδους διαταραχής και το 44% είχε κατάθλιψη.
Τα αντίστοιχα ποσοστά πριν από την εξωσωματική ήταν 57% και 26%. Επίσης, παρατηρήθηκε ότι ακόμη και οι γυναίκες που μένουν έγκυες με εξωσωματική έχουν υψηλά ποσοστά αγχωδών διαταραχών και κατάθλιψης.
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το 30% των γυναικών είχε κατάθλιψη, ενώ περίπου οι μισές παρουσίαζαν αγχώδεις διαταραχές. Οι ερευνητές τονίζουν τη σημασία της ψυχικής στήριξης των γυναικών και του ζεύγους καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας μιας εξωσωματικής γονιμοποίησης.


... ... ..


..
.. http://spitikomas.blogspot.com/ . .
πηγή: amanpoiare.blogspot.gr.

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :