Προλάβετε τη γρίπη... πριν καν ξεκινήσει


Τα πρωτοβρόχια ήρθαν, αν και καθυστερημένα και οι χαμηλές θερμοκρασίες έπιασαν τους περισσότερους στον...ύπνο. Μία ενόχληση στο λαιμό, το κεφάλι πιο «βαρύ» από ότι συνήθως και το σώμα να πονάει... ναι λοιπόν είστε στα πρόθυρα μιας φθινοπωρινής γρίπης.
Επειδή εσείς δε μπορείτε να δράσετε εναντίον της ασθένειας, που σας «τριγυρίζει», το click@Life συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τον οδηγό της «άμεσης θεραπείας» για να ξεπεράσετε την αρρώστια…πριν καν σας ρίξει στο κρεβάτι.

Μόλις αισθανθείτε τα πρώτα συμπτώματα...

Ενυδατωθείτε. Νερό και χυμοί είναι η πρώτη ασπίδα προστασίας απέναντι στην ύπουλη αυτή φθινοπωρινή ασθένεια. Μάλιστα, για να αντισταθείτε σε έναν λαιμό που «τσούζει», προσθέστε σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μπορεί να μην ακούγεται ιδιαίτερα δελεαστικό αλλά το αλάτι αντλεί περισσότερο νερό στους ιστούς του λαιμού, περιορίζοντας τη λοίμωξη και καθαρίζοντας παράλληλα τους βλεννογόνους αδένες από τα ενοχλητικά «στοιχεία», που βρίσκονται στο πίσω μέρος του λαιμού σας.

Επιπλέον κρατήστε τη μύτη σας…καθαρή. Ένα ρινικό σπρέι είναι ιδανικό για τέτοιες περιπτώσεις ενώ αν το συνδυάσετε με ένα ζεστό ντους, του οποίου η υγρασία στην ουσία καθαρίζει τη ρινική κοιλότητα, θα διαπιστώσετε ότι έχετε κερδίσει την πρώτη μάχη εναντίον της γρίπης. Στο σημείο αυτό καλό είναι μετά το ντους να πιείτε ένα χλιαρό (προσοχή όχι ζεστό) τσάι με μέλι, αποφεύγοντας έτσι τα όποια φάρμακα.

Για τις επόμενες έξι ώρες…

Αν μπορείτε καλό θα ήταν να αποφύγετε να πάτε στη δουλειά σας. Αν και το αφεντικό σας, προφανώς δεν θα χαρεί με την ιδέα, ο οργανισμός σας έχει πιο σοβαρά θέματα να διαχειριστεί τώρα. Το σώμα «παλεύει» καλύτερα όταν είναι ξεκούραστο και αν καταπονηθεί είναι πολύ πιο επιρρεπές στους ιούς. Εξάλλου, σκεφτείτε ότι μένοντας εκτός δουλειάς δεν μεταδίδετε τον ιό στους συναδέλφους σας. Και για τον λόγο ακριβώς αυτόν (της μετάδοσης των μικροβίων δηλαδή) μη ξεχνάτε να πλένετε πολύ καλά και συχνά τα χέρια σας.

Συνεχίζετε να πίνετε αρκετά υγρά και για μεσημεριανό προτιμήστε μία κλασική κοτόσουπα (αυτή με το ρύζι αρκεί) που θα σας ηρεμήσει και θα κατευνάσει τα συμπτώματα. Εάν πάλι νιώθετε ότι έχετε ενέργεια, μπορείτε να ασκηθείτε ελαφρά. Ίσως να ακούγεται παράδοξο αλλά η αλήθεια είναι ότι μία ελαφριά (και το εννοούμε αυτό) γυμναστική μπορεί όντως να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Στο τέλος της ημέρας...

Τώρα πλέον έχετε την τελευταία ευκαιρία να αντισταθείτε στα μικρόβια που θέλουν να σας «ρίξουν» στο κρεβάτι. Επιλέξτε να φάτε ένα ελαφρύ βραδινό όπως ψάρι, μαύρο ρύζι και αρκετά λαχανικά με αντιοξειδωτική δράση, που θα δώσουν ένα «γερό χτύπημα» στον ιό. Ένα ακόμα ζεστό ντους και ένας καλός ύπνος είναι οι τελευταίες κινήσεις που θα μπορούσατε να κάνετε.

Την επόμενη μέρα...

Αν παρόλα αυτά αισθάνεστε χειρότερα, έχετε πυρετό, πονοκέφαλο και η μύτη σας «τρέχει» ακατάπαυστα, καλό θα ήταν να τηλεφωνήσετε στον γιατρό σας, γιατί δυστυχώς δεν προλάβατε τα συμπτώματα αρκετά νωρίς και πιθανότατα χρειάζεστε φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπίσετε την γρίπη (και όχι ένα απλό συνάχι).

Εάν όμως τα καταφέρατε να ξυπνήσετε καλύτερα, συνεχίστε το ίδιο πρόγραμμα για τις επόμενες μέρες και θα δείτε ότι τελικά νικήσατε το κρύωμα, που σας...κυνηγούσε.

...  
                                                                     -->          ....



.spitikomas.blogspot.gr .
 .tro-ma-ktiko.blogspot.com/.    

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :