Το 2013 θα παραδοθούν στους επιβάτες οι νέοι σταθμοί του Μετρό


Το έργο της επέκτασης της Γραμμής 2 του Μετρό προς το Ελληνικό θα προσθέσει στο δίκτυο του Μετρό της Αθήνας 5,5 χλμ υπόγειας γραμμής και 4 νέους σταθμούς... (ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΜΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ). Παράλληλα ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, το Περιστέρι θα αποκτήσει ακόμα δύο νέους σταθμούς Μετρό (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ και ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ). Όλοι οι νέοι σταθμοί θα είναι έτοιμοι μέχρι το καλοκαίρι του 2013.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος επισκέφθηκε την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για τις εξελίξεις όσον αφορά την ανάπτυξη των Γραμμών του Μετρό και του Τραμ στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και στη Θεσσαλονίκη.

Στον Γενικό Γραμματέα παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα χρονοδιαγράμματα για την πρόοδο εργασιών που έχει αναλάβει και εκτελεί η Αττικό Μετρό :

*Στους 7 νέους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας που θα τεθούν σταδιακά σε λειτουργία εντός του 2013.

*Στους 6 υπό κατασκευή σταθμούς της επέκτασης του Μετρό προς τον Πειραιά.

*Στις μελέτες για τις μελλοντικές επεκτάσεις του δικτύου, κυρίως όσον αφορά την νέα Γραμμή 4, την επέκταση προς Ίλιον.

*Στη δρομολογημένη επέκταση της Γραμμής του Τραμ από Ν. Φάληρο προς τον Πειραιά και στις περαιτέρω επεκτάσεις του μέσου αυτού στον Πειραιά, στο Κερατσίνι και στην Αθήνα (Σύνταγμα – πλ. Αιγύπτου).

*Στο υπό κατασκευή έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, στην πρόοδο του διαγωνισμού δημοπράτησης της επέκτασης προς Καλαμαριά και στις μελέτες για την ωρίμανση των νέων επεκτάσεων του Μετρό στη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στην επέκταση προς Σταυρούπολη, για την οποία αναμένεται η δημοπράτηση των μελετών του έργου, στις αρχές του 2013, καθώς στην επέκταση προς Εύοσμο, για την οποία προχωρούν οι διαγωνισμοί για την ανάθεση των τοπογραφικών και γεωτεχνικών ερευνών.

...  
                                                                     -->          ....



.spitikomas.blogspot.gr .
tro-ma-ktiko.blogspot.gr/.    

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :