Σαλάτα με μάνγκο και γλυκοπατάτα
Λαχταριστή και χορταστική σαλάτα με απλά υλικά για όλη την οικογένεια
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 μέτρια γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μάνγκο καθαρισμένο
1/4 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη συσκευάζεται ανοιχτό καφέ
3/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
...
--> ....
Υλικά
Για 2-4 άτομα
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
3/4 φλιτζανιού κρύδια
1 1/2 κουταλάκια του
γλυκού αλάτι1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
3/4 φλιτζανιού κρύδια
1 1/2 κουταλάκια του
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 μέτρια γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μάνγκο καθαρισμένο
1/4 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη συσκευάζεται ανοιχτό καφέ
3/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά από το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει.
Ρίχνετε τα καρύδια, ανακατέψτε καλά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου να ροδίσουν, περίπου 8 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα και ανακατεύουμε να ομοιόμορφα.
Ρίχνετε τα καρύδια, ανακατέψτε καλά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου να ροδίσουν, περίπου 8 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα και ανακατεύουμε να ομοιόμορφα.
Επιστρέψτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε 1 κουταλιά του ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει. Προσθέστε τη γλυκοπατάτα, το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πάπρικα και το υπόλοιπο του γλυκού 1/2 και αφήνετε το μείγμα για 10 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.
Προσθέστε τις γλυκοπατάτες στο μπολ με τα καρύδια.
Επιστρέψτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε υπόλοιπο λάδι 2 κουταλιές της σούπας, περιμένουμε μέχρι να κάψει.
Προσθέστε τις γλυκοπατάτες στο μπολ με τα καρύδια.
Επιστρέψτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε υπόλοιπο λάδι 2 κουταλιές της σούπας, περιμένουμε μέχρι να κάψει.
Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 1 λεπτό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέστε το ξύδι, το μάνγκο, μαύρη ζάχαρη, και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
Ρίξτε βινεγκρέτ πάνω από τα καρύδια, και γλυκοπατάτα.
Σερβίρετε αμέσως.
Ρίξτε βινεγκρέτ πάνω από τα καρύδια, και γλυκοπατάτα.
Σερβίρετε αμέσως.
Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
...
--> ....
Labels
Συνταγές
Post A Comment
Δεν υπάρχουν σχόλια :