Πρωταθλητής της ζωής


Πρωταθλητής της ζωήςΠριν από οκτώ μήνες ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης είχε κρατήσει την αναπνοή του από αγωνία. Ο Φαμπρίς Μουάμπα, ο νεαρός Άγγλος ποδοσφαιριστής της Τότεναμ με ρίζες από το Κογκό, κατέρρευσε στο πρώτο ημίχρονο στο ματς πρωταθλήματος με την Μπέρμιγχαμ, χτυπημένος από ανακοπή καρδιάς. Χάρη σ’ ένα μεγάλο θαύμα η καρδιά του άρχισε και πάλι να χτυπά και να του δίνει ζωή 78 ολόκληρα λεπτά μετά το σταμάτημά της. ΗΠέμπτη 8 Νοεμβρίου ήταν μια δύσκολη και άκρως συγκινητική ημέρα για εκείνον, αφού επισκέφθηκε για πρώτη φορά το γήπεδο όπου έζησε αυτή την τρομερή εμπειρία και αποθεώθηκε από τους φίλους της ομάδας.
Ο 24χρονος Μουάμπα, που έχει αγωνιστεί στην εθνική Νέων της Αγγλίας, ζήτησε ο ίδιος να παρακολουθήσει διά ζώσης ένα ματς της Τότεναμ στο θρυλικό της γήπεδο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» του Λονδίνου, εκεί όπου παραλίγο να χάσει τη ζωή του. Συνεννοήθηκε με τη διοίκηση της Τότεναμ και στο ημίχρονο του ευρωπαϊκού αγώνα της ομάδας με αντίπαλο τη σλοβενική Μάριμπορ κατέβηκε στο χορτάρι, πήρε το μικρόφωνο και απευθύνθηκε στους φίλους της ομάδας, που του συμπαραστάθηκαν με κάθε τρόπο μετά την περιπέτειά του. Τους ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον τους όλους αυτούς τους μήνες και συγκινήθηκε τόσο πολύ, που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Όση ώρα μιλούσε οι φίλοι της Τότεναμ στις κερκίδες τον αποθέωναν όρθιοι, αυτόν το νικητή της ζωής.
Πρωταθλητής της ζωήςΟ Μουάμπα μετά το καρδιακό επεισόδιο αναγκάστηκε να σταματήσει πρόωρα το ποδόσφαιρο. Δεν σταμάτησε, όμως, την ενασχόλησή του με το χώρο και «εκμεταλλεύθηκε» τη δική του ιστορία για να τραβήξει την προσοχή των συλλόγων στηνάμεση ιατρική περίθαλψη των ποδοσφαιριστών που καταρρέουν κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Εμπνευστής και καθοδηγητής της καμπάνιας «Hearts & Goals» (Καρδιές και Γκολ), ο Μουάμπα έχει φροντίσει ώστε να αγοραστούν και να διανεμηθούν σε διάφορα γήπεδα της Βρετανίας πάνω από 500 απινιδωτές. Κι αυτό διότι λέει πως ο ίδιος γλύτωσε επειδή, ως ποδοσφαιριστής της ανώτερης αγγλικής κατηγορίας, ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του που το γήπεδο είχε πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο. Η σκέψη του, όμως, βρίσκεται σε κάθε λογής μικρότερα γήπεδα, ακόμη και ερασιτεχνικά, όπου κάποιος συνάδελφός του μπορεί να πάθει το ίδιο…


...  
                                                                     -->          ....



.spitikomas.blogspot.gr .
grizosgatos.blogspot.gr/ .    

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :