Antam Lantza: Μετά το Οσλο, το Κονέκτικατ, πάλι παιδί διαζυγίου με Σύνδρομο Αλλοτρίωσης-Αποξένωσης (PAS)
Μοναχικός με προστατευτική μητέρα και αποξενωμένος από τον πατέρα του, όπως και ο...
Μακελάρης του Οσλο Μπρειβνικ, ο Ανταμ Λάντζα, έχοντας το Σύνδρομο PAS (Parental alienation Syndrome), είχε πρώτα κακία με τον πατέρα, μετά τη μητέρα του και στη συνέχεια ενάντια σε όλο το κόσμο. Αυτά τα παιδιά μισούν όλους και έχουν παρανοικής διάθεση που προέρχεται από την αποξένωση, την πλύση εγκεφάλου, τις δικαστικές περιπέτειες και το διαζύγιο (κυρίως). Ντροπαλά καλά παιδιά της μαμάς αλλά με πολύ εσωτερικό θυμό κατά της κοινωνίας, είναι το 30-50% των παιιδών των διαζυγίων που έχουν σε βαριά μορφή το Σύνδρομο Γονικής Αλλοτρίωσης-Αποξένωσης το οποίο είναι ψυχιατρικό φαινόμενο όταν νομίζουν οτι ένας γονέας δεν τους αγαπά επειδή ο άλλος τα αποξένωσε από αυτόν, συκοφαντώντας τον και στερώντας τους την επικοινωνία μεταξύ τους.
Σε δήλωση ο πατέρας του Ανταμ Λάντζα, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο WFSB, ο Πίτερ Λάντζα υπογραμμίζει:"Καμία λέξη δεν μπορεί να εκφράσει σε ποιο βαθμό έχουν ραγίσει οι καρδιές μας. Όπως πολλοί από σάς, αισθανόμαστε λύπη και προσπαθούμε να κατανοήσουμε τους λόγους που οδήγησαν στην τραγωδία αυτή".
Ο Πίτερ Λάντζα και η σύζυγός του Νάνσι είχαν πάρει διαζύγιο και ο 'Ανταμ ζούσε με τη μητέρα του.
Απαρατήρητος από τους συμμαθητές του, ο Λάντζα πέρασε μια ταραχώδη εφηβεία. Το 2006 ο μεγαλύτερος αδελφός του τελείωσε το λύκειο και πήγε στο πανεπιστήμιο Κινίπιακ του Κονέτικατ, αφήνοντας τον μόνο με τους γονείς του, ο γάμος των οποίων διαλυόταν. Το 2008 χώρισαν μετά από 17 χρόνια, λένε τα δικαστικά έγγραφα. Ο πατέρας του, Πίτερ Λάντζα, διοικητικός υπάλληλος σε λογιστήριο της εταιρείας Τζενεραλ Ελεκτρικ, μετακόμισε στο Στάμφορντ και τον Ιανουάριο του 2011 παντρεύτηκε μια γυναίκα που είναι βιβλιοθηκάριος στο πανεπιστήμιο του Κονέτικατ. Η μητέρα του, Νάνσι, διατηρούσε το σπίτι στο Νιούταουν, μια πλούσια, απομονωμένη περιοχή γεμάτη μεγάλα σπίτια, σχεδόν πέντε μίλια από το δημοτικό σχολείο όπου εργαζόταν. Πιστεύεται πως ο Ανταμ Λάντζα διέμενε στο ιδιο σπίτι.
Προστατευτική μητέρα
Φίλοι θυμούνται την Νάνσι να είναι αναμεμειγμένη στις ζωές των γιων της. «Η μητέρα τους ήταν προστατευτική, πολύ από πάνω τους», λέει η Τζίνα Μακντέιντ, ο γιος της οποίας ήταν φίλος με τον Ράιαν και περνούσε πολύ χρόνο στο σπίτι της, το οποίο περιέγραψε ως ένα διώροφο αποικιακού ρυθμού με πισίνα. «Ήταν ένα πολύ ωραίο σπίτι», λέει η Μαντέιντ, «κι η Νάνσι ήταν εξαιρετική νοικοκυρά, καλύτερη από μένα. Για εκείνη, τα παιδιά της προηγούνταν πάντα».
Η 43χρονη Μπεθ Ισραελ είπε πως η ίδια και η οικογένεια της ζούσαν μερικά σπίτια πιο κάτω από των Λάντζα και η κόρη τους πήγαινε στο σχολείο με τον Ανταμ. Είπε πως δεν είχε μιλήσει για τρία χρόνια με κάποιο μέλος της οικογένειας Λάντζα. «Ήταν κοινωνικά αδέξιο παιδί», λέει η Ισραελ, «είχε θέματα. Ήταν μοναχικός. Δεν ξέρω καν ποιοι ήταν οι φίλοι του».
Είπε πως μιλούσε που και που με τη μητέρα του, αλλά πως η οικογένεια Λάντζα δεν ήταν πολύ κοινωνική. Την Παρασκευή αστυνομικοί και πράκτορες από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών εφόρμησαν στη γειτονιά των Λάντζα, αποκλείοντας οδούς και ζητώντας από τους περιοίκους να φύγουν απ' τα σπίτια τους.
Όλο το απόγευμα ο άλλος γιος της Νάνσι Λάντζα, ο Ράιαν, κατονομαζόταν από μερικά ΜΜΕ ως ο δράστης του φονικού. Η ταυτότητα του Ράιαν Λάντζα βρέθηκε στο πτώμα του μικρότερου αδελφού του, οδηγώντας σε μια λανθασμένη πρώτη εκτίμηση.
Ο Μπρετ Ουίλς, γείτονας του Ράιαν Λάντζα στο Χόμποκεν, είπε πως επικοινώνησε μαζί του με άμεσο μήνυμα στις 1.15 μ.μ. «Είπε πως πίστευε πως η μητέρα του είναι νεκρή και επέστρεφε στο Κονέτικατ», είπε ο Ουίλς, προσθέτοντας « είπε πως το έκανε ο αδελφός του».
Τι περιμένει η Ελληνική κυβέρνηση για να προστατεύσει τα παιδιά των διαζυγίων? Περιμένουμε και επιμένουμε 10 χρόνια με το ΣΥΓΑΠΑ www.sos-sygapa.eu . Φανταστείτε το μέλλον της χώρας μας με παιδιά σαν αυτά που μεγαλώνουν δίχως γονεικά πρότυπα. Μάλιστα, στις χώρες όπως οι ΗΠΑ και ΕΕ έχουν βελτιώσει τόσο το οικογενειακό δίκαιο όσο και τις κοινωνικές υπηρεσίες στις πόλεις ώστε να υπάρχουν στο ελάχιστο προβληματικά και συγκρουσιακά διαζύγια με ψυχοπαθείς γονείς που παρεμποδίζουν την επικοινωνία γονέα - παιδιού με τραγικές συνέπειες. Στην Ελλάδα υπάρχουν 1.000.000 παιδιά διαζυγίων και τα μισά είναι κάπως έτσι!
...
--> ....
Post A Comment
Δεν υπάρχουν σχόλια :