Πώς να φτιάξετε την τέλεια γαλοπούλα
Τι πρέπει να περιλαμβάνει η γέμιση της γαλοπούλας και τι προϋποθέτει η προετοιμασία της; Πόσο αλάτι πρέπει να προσθέσετε και τι άλλα μπαχαρικά για να τη νοστιμίσετε; Πώς πρέπει να την ψήσετε για να βγει τραγανή, αλλά ταυτόχρονα χυμώδης και γευστική;
Μύθος 1: Θα πρέπει να αγοράσετε τη γαλοπούλα σας φρέσκα και όχι κατεψυγμένη
Το να αγοράζετε τη γαλοπούλα σας κατ 'ευθείαν από ένα τοπικό αγρόκτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να στηρίξετε την κοινότητά σας και να βεβαιωθείτε για την προέλευσή της. Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως θα πρέπει να φοβάστε την κατεψυγμένη γαλοπούλα, καθότι αν αποψυχθεί σωστά, θα αποδειχθεί εξίσου γευστική και μαλακή με τη φρέσκια (ίσως και περισσότερο)…
Μύθος 2: Το αλάτισμα του δέρματος της γαλοπούλας δίνει το ίδιο αποτέλεσμα με το να τη βυθίσετε σε άλμη
Μύθος 3: Θα χρειαστείτε τόνους από βότανα και μπαχαρικά
Κρατήστε τα καρυκεύματα καλύτερα για τη σάλτσα. Οποιοδήποτε μπαχαρικό κι αν προσθέσετε θα μείνει μόνο στην επιφάνεια της γαλοπούλας. Η άλμη είναι εκείνη που φροντίζει κυρίως, για το μεγαλύτερο μέρος του αρώματος και της γεύσης του κρέατος της γαλοπούλας. Πριν βουτυρώσετε τη γαλοπούλα σας, περάστε με ένα πινέλο μαγειρικής την επιφάνειά της με λίγη σάλτσα σόγιας (για περισσότερο βάθος στη γεύση, αλλά και για να διατηρηθεί η αλατισμένη γεύση του δέρματος) και πάπρικα για πιο ιδιαίτερο άρωμα.
Μύθος 4: Χρειάζεται ειδικό ταψί για να την ψήσετε
Μύθος 5: Αν τοποθετήσετε τη γέμιση μέσα στη γαλοπούλα πριν το ψήσιμο, θα πιο γευστικό αποτέλεσμα
Μάλλον στην προκειμένη περίπτωση ισχύει το αντίθετο. Αυτή η μέθοδος όχι μόνο δεν συμβάλλει στη γεύση, αλλά μπορεί επίσης, να είναι και δυσλειτουργική. Το εσωτερικό της γαλοπούλας δεν είναι τόσο μεγάλο, ώστε η αναλογία του κρέατος σε σχέση με τη γέμιση σχεδόν ποτέ δεν είναι σωστή. Επίσης, είναι αρκετά δύσκολο να τη βγάλετε από εκεί μετά το ψήσιμο, χωρίς να τεμαχίσετε το κρέας. Εκτός αυτού όμως, υπάρχουν και ανησυχίες για το ψήσιμο της γαλοπούλας, μιας και αυτή είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλη και παχιά και χρειάζεται πολύς χρόνος για να φτάσει η θερμότητα στο εσωτερικό της, πόσο μάλλον αν η κοιλιά της είναι γεμισμένη. Κάτι τέτοιο ίσως την αφήσει άψητη στο εσωτερικό.
Μύθος 6: Κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα πρέπει να διατηρήσετε μια σταθερή θερμοκρασία στο φούρνο σας
Μύθος 7: Όσο πιο πολύ τη ραντίζετε με το δικό της λίπος, τόσο το καλύτερο
Καθώς ψήνεται η γαλοπούλα, το λίπος της θα στάξει στο ταψί. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το να ραντίσουν τη γαλοπούλα με το δικό της λίπος την κάνει πιο ζουμερή. Αυτό όμως, δεν αληθεύει, καθώς το να επανατοποθετήσετε τον χυμό που βγάζει η γαλοπούλα στο ταψί, επάνω της, βοηθάει μόνο στο να ξεροψηθεί το δέρμα της. Σκεφτείτε το ως μια ελαφρύτερη μορφή τηγανίσματος: όταν το λίπος των χυμών μένει στο δέρμα και εκτίθεται σε υψηλή θερμοκρασία, κάνει το δέρμα να καίγεται και να γίνεται πιο τραγανό. Το εσωτερικό κρέας όμως δεν αλλάζει…
Έτοιμοι για την κουζίνα; Τώρα που γνωρίζετε ό,τι χρειάζεται, δεν έχετε δικαιολογία. Πάρτε τα γάντια σας διότι ήρθε η ώρα για τη γαλοπούλα…
click@life.gr
...
--> ....
Labels
Συνταγές
Post A Comment
Δεν υπάρχουν σχόλια :