Δεν χρειάζονται πολλά για να προσφέρεις..



«Πάντα υπάρχουν και χειρότερα… όπως και καλύτερα!»

Περπατώντας στους δρόμους, σπάνια θα συναντήσει κανείς χαμογελαστούς και  χαρούμενους ανθρώπους. Ο κάθε άνθρωπος βιώνει την κρίση διαφορετικά, ανάλογα με τα αποτελέσματα της στη ζωή του. Ακόμα και αυτές τις μέρες που πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, οι περισσότεροι είναι σκυθρωποί, με το βλέμμα κατεβασμένο και βυθισμένοι στα προβλήματά τους. 

Είναι αλήθεια, οι καιροί είναι δύσκολοι και οι περισσότεροι δεν έχουν την δυνατότητα και την ευκαιρία να έχουν ξέγνοιαστες στιγμές αυτές τις γιορτές. Αυτό που σκέφτομαι και θέλω να μοιραστώ μαζί σας, είναι η εξής φράση «Πάντα υπάρχουν και χειρότερα… όπως και καλύτερα!».

Τι εννοώ; Όλοι έχουμε προβλήματα και πνιγόμαστε σε αυτά, βλέποντας ότι δεν υπάρχει λύση στο άμεσο μέλλον. Όμως, όπως υπάρχουν άνθρωποι σε καλύτερη οικονομική, οικογενειακή και επαγγελματική κατάσταση από εμάς, έτσι υπάρχουν και άνθρωποι που βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση. 

Τις προάλλες, βρέθηκα στο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης, προκειμένου να αφήσω τα ενθύμια της παιδικής μου ηλικίας (ρούχα και παιχνίδια) και εκεί συνειδητοποίησα πόσο προνομιούχος άνθρωπος είμαι έναντι κάποιων άλλων, απλά γιατί μεγάλωσα με οικογένεια σε ένα σπίτι. Η ανεργία και οικονομική ανέχεια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κοινωνίας. Υπάρχουν όμως και άλλα προβλήματα στα οποία γέρνει η ζυγαριά (γονείς που δεν έχουν να ταϊσουν τα παιδιά τους, παιδιά χωρίς οικογένειες, άστεγοι, άνθρωποι με προβλήματα υγείας). 

Ίσως ήρθε ο καιρός να επαναπροσδιορίσουμε καταστάσεις και να τις εκτιμήσουμε.Ίσως ήρθε ο καιρός να μοιραστούμε τα ψυχικά και υλικά μας αποθέματα με άλλους συνανθρώπους μας που στέρεψαν από αυτά. Όποιος θέλει να βοηθήσει κάποιους και μπορεί είναι τόσο απλό, αρκεί να κοιτάξει γύρω του, στους δρόμους που περπατά, στη γειτονιά που ζει…

Δεν χρειάζονται πολλά για να προσφέρεις στους ανθρώπους. Η επιθυμία, η θέληση, ο χρόνος σου, μία κουβέρτα, ένα παιχνίδι, ένα πιάτο φαϊ… ένα χαμόγελο σου, θα προσφέρει ευτυχία και χαρά σε κάποιους!

...  
                                                                     -->          ....



.spitikomas.blogspot.gr .
 .tampouloukia.gr/    

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :