Στρες: 6 Τρόποι για να το αντιμετωπίσετε

Αργά το μεσημέρι προς απόγευμα επιστρέφετε από την δουλειά σας...
Το μυαλό σας είναι απασχολημένο με τα γεγονότα της ημέρας: από τον απαιτητικό πελάτη με τον οποίο δεν καταφέρατε να κλείσετε την συμφωνία που ήθελε ο προϊστάμενός σας, το τροφοδοτικό που κάηκε στον υπολογιστή σας και δεν μπόρεσε ο τεχνικός να έρθει σήμερα να αντικαταστήσει, αναγκάζοντάς σας να υποχρεωθείτε σε συνάδελφο για να ολοκληρώσετε την

εργασία σας, μέχρι τον ταξιτζή με τον οποίο τσακωθήκατε επειδή δυσανασχέτησε που τον πληρώσατε με εικοσάευρω. Η μέρα σήμερα ήταν μια αποτυχία κατά την γνώμη σας και οι επόμενες δεν προβλέπονται πιο αισιόδοξες. Αρχίζετε να σκέφτεστε τις εκκρεμότητες για την αυριανή ημέρα και τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στην προσπάθειά σας να φανείτε εξίσου ικανή με την συνάδελφό σας που κατάφερε να τελειώσει το project της (πάλι) πριν από εσάς και να δεχτεί (πάλι) συγχαρητήρια από την διεύθυνση. Σας κατακλύζει το άγχος και σκέφτεστε διάφορους τρόπους να το καταπολεμήσετε. Ως συνήθως ανοίγετε την τηλεόραση καταβροχθίζετε ό,τι βρείτε στο ψυγείο, αδειάζετε πακέτα τσιγάρων και χάνεστε παρακολουθώντας ανάλαφρες εκπομπές, σίριαλ και σαπουνόπερες που έχετε δει 118 φορές μέχρι τώρα. Υπάρχουν όμως τρόποι καταπολέμησης του στρες χωρίς να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με περιττές θερμίδες και χωρίς να καταστρέφετε σιγά σιγά την υγεία σας:

1) Χαλαρώστε ακούγοντας απαλή μουσική της αρεσκείας σας, υπό το φως των κεριών, παρέα με ένα ποτήρι κρασί. Κλείστε τα μάτια, ακούστε την μελωδία και ταξιδέψτε με το μυαλό σας όπου εσείς θέλετε, μακρυά από την σκληρή πραγματικότητα.

2) Κάντε ένα αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια και άλατα της προτίμησής σας . Εισπνεύστε τους υδρατμούς από το αφρόλουτρό σας και αφήστε να μπουν στον οργανισμό σας όμορφα αρώματα που
θα σας αναζωογονήσουν.

3) Αποκαλύψτε την πριγκίπισσα που κρύβετε μέσα σας. Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας και το πρόσωπό σας. Δεν είναι ανάγκη να επισκεφτείτε την αισθητικό σας και να ξοδέψετε χρήματα. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα καλλυντικά που έχετε στα νεσεσέρ σας και δεν χρησιμοποιείτε συχνά λόγω έλλειψης χρόνου, τα δείγματα καλλυντικών που παίρνετε από περιοδικά και από μαγαζιά με καλλυντικά ή ακόμα και να χρησιμοποιήσετε υλικά που υπάρχουν σε αφθονία στην κουζίνα σας (μέλι, ζάχαρη, αυγά, εσπεριδοειδή κλπ) για να φτιάξετε τις δικές σας μάσκες ομορφιάς. Τα θετικά σχόλια των φίλων/συντρόφου σας για το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανεβάσουν την αυτοπεποίθηση.

4) Γυμναστείτε.
Δεν χρειάζεται να γραφτείτε στο γυμναστήριο της γειτονιά σας (άλλωστε δεν είναι εποχές για να ξοδεύουμε σαραντάευρα και πενηντάευρα το μήνα), ούτε είναι ανάγκη να κάνετε δύσκολες ασκήσεις. Κάντε βόλτα με το ποδήλατο, περπατήστε έντονα ή τρέξτε. Εκμεταλλευτείτε μια ηλιόλουστη μέρα για να ασχοληθείτε με αυτές τις δραστηριότητες και να ξεφύγετε από την καθημερινότητα του γραφείου και του σπιτιού.

5) Υιοθετήστε ένα κατοικίδιο. 
Ένα σκυλάκι ή μια γάτα είναι πολύ καλή επιλογή για αυτούς που θέλουν να αποβάλλουν το άγχος. Ασχολούμενες με την καθημερινή του φροντίδα και παίζοντας μαζί του, θα είστε γεμάτες θετική ενέργεια όλη την ημέρα.

6) Δοκιμάστε να ξεκινήσετε ένα χόμπι. Γραφτείτε σε ένα χορευτικό σύλλογο όπου διδάσκονται οι αγαπημένοι σας χοροί και εκτονωθείτε με ρυθμό. Ξεκινήστε μαθήματα πλεξίματος, μάθετε νέες και πρωτότυπες συνταγές μαγειρικής, ασχοληθείτε με την κηπουρική. Μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες για ό,τι σας ενδιαφέρει από τα κατάλληλα site στο διαδίκτυο και ίσως να ανακαλύψετε κάποια κρυμμένα ταλέντα σας.


...  
                                                                     -->          .....spitikomas.blogspot.gr .
/24wro.blogspot.gr/ .    

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :