Δεν είμαστε κακοί γονείς όταν βάζουμε και όρια στα παιδιά μας


Πολλοί γονείς με δεδομένο τα δικά τους στερημένα παιδικά χρόνια φτάνουν στην υπερβολικά και χωρίς όρια παράδοσή τους ,
στα  ( θέλω) των παιδιών τους.

 Η λογική του...
< ότι πέρασα εγώ δεν θέλω να τα ζήσει  και το δικό μου παιδί >,είναι πολλές φορές χειρότερη σε αποτελέσματα και από την τελείως ακραία και αντίθετη συμπεριφορά  που για οικονομικούς λόγους ή από φόβο και θέμα ιδιοσυγκρασίας , στερούν και περιορίζουν ασφυκτικά ένα παιδί.
Το σωστό είναι τις περισσότερες φορές κάπου στη μέση. Διότι ανεξάρτητα τούς λόγους που έχουν οδηγήσει  στην εκάστοτε συμπεριφορά των γονιών , ποτέ το  να δίνεις συνέχεια και χωρίς όρια σε ένα παιδί ,δεν μπορεί να εκτιμηθεί σωστά αλλά και δεν το απολαμβάνει όταν  έχει τα πάντα  τόσο εύκολα.

 Αν θέλετε να δώσετε τα πάντα αφήστε τουλάχιστον  να φανεί ότι το κέρδισαν με κάποια δική τους προσπάθεια , βάζοντάς τους να κάνουν ακόμη και την  πιο απλή εργασία.

 Με αυτή την μέθοδο θα έχουν και το αντικείμενο του πόθου τους και θα το ευχαριστηθούν περισσότερο μια και πέτυχαν και την αποστολή τους.

  Το βασικότερο όμως είναι ότι κάπου μέσα τους  θα καταγραφεί οτι στη ζωή οταν θελήσουμε κάτι πρέπει να κάνουμε και κάποιο κόπο για να το αποκτήσουμε.

   Αγαπάμε τα παιδιά μας αλλά δεν τα καταστρέφουμε ... 

http://spitikomas.blogspot.gr/

.  ..



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :