20 γνωρίσματα των ανθρώπων που έχουν αποφασίσει να είναι...ευτυχισμένοι!

Η ευτυχία αποτελεί κοινή επιδίωξη όλων των ανθρώπων. Κανείς δεν θέλει ναείναι σκυθρωπός και λυπημένος.Όλοι έχουμε γνωρίσει ανθρώπους που καταφέρνουν να είναι ευτυχισμένοι, ακόμηκαι εν μέσω κάποιας αγωνιώδους δοκιμασίας στη ζωή τους. Αυτό δεν σημαίνειότι δε νιώθουν πόνο, θλίψη ή λύπη - απλά, δεν αφήνουν αυτά τα συναισθήματανα κατακλύσουν την ζωή τους.Πώς το καταφέρνουν; Έρευνες αποκαλύπτουν 20 κυρίαρχα γνωρίσματα τωνευτυχισμένων ανθρώπων:1. Εκτιμούν τη ζωήΕίναι ευγνώμονες που ξυπνούν κάθε πρωί. Αναπτύσσουν μία παιδική αίσθησηθαυμασμού για τη ζωή και εστιάζουν στην ομορφιά της κάθε στιγμής. Δενπαίρνουν τίποτε ως δεδομένο - προσπαθούν να αδράξουν την κάθε στιγμή καιαγνοούν τις μικρές αναποδιές.2. Διαλέγουν τους φίλους τους σοφάΠεριτριγυρίζονται από άλλους χαρούμενους, θετικούς ανθρώπους που μοιράζονταιτις αξίες, την ηθική και τους στόχους τους. Ανθρώπους που τους ενθαρρύνουννα κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους.Φίλους που τους αγαπούν και τους αποδέχονται γι' αυτό που είναι και πουείναι εκεί όταν χρειάζονται ένα χέρι βοηθείας.3. Είναι ανεκτικοίΑποδέχονται και σέβονται τους άλλους γι' αυτό που είναι και για τηνκατάσταση στην οποία βρίσκονται. Προσεγγίζουν τους συνανθρώπους τους μεκαλοσύνη και γενναιοδωρία. Βοηθούν όταν μπορούν, χωρίς να προσπαθούν νααλλάξουν τον άλλον.4. Μαθαίνουν συνεχώςΕνημερώνονται για ότι έχει να κάνει με την καριέρα και τα ενδιαφέροντά τουςκαι δοκιμάζουν συνεχώς νέα, και πολλές φορές τολμηρά, εγχειρήματα πουκεντρίζουν το ενδιαφέρον τους.5. Εστιάζουν στην λύση, όχι στο πρόβλημα Αντί να .βουλιάξουν στηναυτολύπηση, με το που έρχονται αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα, καταπιάνονται μετο να βρουν λύση. Δεν αφήνουν τις αντιξοότητες να επηρεάζουν την διάθεσήτους και εστιάζουν στην καλή πλευρά των όποιων προβλημάτων -
βλέπουν κάθεεμπόδιο σαν μία ευκαιρία να κάνουν μία αλλαγή προς το καλύτερο. Άλλωστε,ουδέν κακόν αμιγές καλού!6. Κάνουν τη δουλειά που αγαπούνΟρισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι ως και 80% των ανθρώπων δεν αγαπούν τηνδουλειά τους - με τέτοιο ποσοστό, δεν είναι έκπληξη που υπάρχουν τόσοιδυστυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο! Η πραγματικότητα είναι ότι περνάμε έναπολύ μεγάλο μέρος της ζωής μας δουλεύοντας, επομένως είναι πολύ σημαντικό ναεπιλέξουμε μια δουλειά που μας αρέσει, όπως επίσης και να βρίσκουμε χρόνογια τα άλλα ενδιαφέροντά μας και τις ασχολίες που μας ευχαριστούν.7. Απολαμβάνουν τη ζωήΞέρουν να ζουν στο παρόν και να απολαμβάνουν τις μικρές χαρές της ζωής: έναηλιοβασίλεμα, μία βόλτα στη φύση, την παρέα ενός αγαπημένου προσώπου, μιαμέρα κοντά στη θάλασσα, την μυρωδιά των λουλουδιών. Δεν μένουνπροσκολλημένοι στο παρελθόν, ούτε ανησυχούν διαρκώς για το μέλλον.8. Γελούν συχνάΔεν παίρνουν τον εαυτό τους ή τη ζωή .πολύ σοβαρά! Αντιμετωπίζουν με χιούμορτις καταστάσεις, ακόμα και τα προβλήματα, και δεν διστάζουν να γελάσουν μετον εαυτό τους. Στο κάτω κάτω, ουδείς τέλειος! Προσπαθούν, όταν βέβαια τοεπιτρέπουν οι περιστάσεις, να βλέπουν την αστεία πλευρά των πραγμάτων και μετο χιούμορ τους να .ελαφραίνουν την ατμόσφαιρα.9. Ξέρουν να συγχωρούνΗ κακία και το μίσος πληγώνουν, πρωτίστως, .εμάς τους ίδιους. Η συγχώρεσηπροσφέρει γαλήνη και ηρεμία. Και βέβαια, εκτός από το να συγχωρούμε τονδιπλανό μας, πρέπει να μπορούμε να συγχωρούμε και τον εαυτό μας για τα λάθηή τις παραλείψεις του.10. Αισθάνονται ευγνωμοσύνηΟι ευτυχισμένοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την αξία όσων έχουν, αισθάνονταιευγνωμοσύνη γι' αυτά και την εκφράζουν. Ακόμα και για τα πράγματα που οιπερισσότεροι θεωρούν δεδομένα: για την υγεία τους, το σπίτι, τη δουλειάτους, την οικογένεια τους και τους φίλους τους.11. Επενδύουν στις σχέσειςΚαλλιεργούν και προστατεύουν τις σχέσεις τους με την οικογένεια και τουςφίλους τους, αφιερώνοντας τον απαραίτητο χρόνο και ενδιαφέρον. Είναιυποστηρικτικοί με τους άλλους, δείχνουν κατανόηση και αγάπη και κρατούν τιςυποσχέσεις τους.12. Είναι ειλικρινείςΗ ειλικρίνεια .απλοποιεί τη ζωή! Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι ειλικρινείςμε τον εαυτό τους και με τους άλλους και βασίζουν τις πράξεις και τιςαποφάσεις τους στην εντιμότητα.13. Ασχολούνται με το εαυτό τους, όχι με τους άλλους Εστιάζουν στο ναφτιάξουν τη δική τους ζωή όπως την θέλουν και στη φροντίδα του εαυτού τουςκαι των αγαπημένων τους προσώπων. Δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με το τι λένε ήκάνουν οι άλλοι, δεν κρίνουν και δεν καταπιάνονται με κουτσομπολιά καιδολοπλοκίες. Αποδέχονται ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να ζει τη ζωή του όπωςθέλει - όπως και οι ίδιοι άλλωστε!14. Είναι αισιόδοξοιΟι ευτυχισμένοι άνθρωποι βλέπουν πάντα το ποτήρι μισογεμάτο.

Εστιάζουν στηνθετική πλευρά κάθε κατάστασης - υπάρχει, ακόμα και αν ορισμένες φορές είναι,αρχικά, αδύνατον να την εντοπίσουμε. Διώχνουν συνειδητά τις αρνητικέςσκέψεις και τις αντικαθιστούν με θετικές. Αποδέχονται ότι όλα συμβαίνουν γιακάποιο λόγο, τον οποίο μπορεί βέβαια ποτέ να μην μάθουν.15. Αγαπούν άνευ όρωνΟι ευτυχισμένοι άνθρωποι δέχονται τους άλλους γι' αυτό που είναι και δενβάζουν όρια ή προϋποθέσεις για την αγάπη τους.

Ακόμα και όταν δεν συμφωνούνή δυσαρεστούνται από τις πράξεις των αγαπημένων τους, δεν παύουν να τουςαγαπούν.16. Είναι επίμονοιΔεν το βάζουν κάτω. Αντιμετωπίζουν την κάθε δυσκολία ως ένα ακόμα βήμα πιοκοντά στον στόχο τους. Δεν σταματούν να προσπαθούν ποτέ, εστιάζουν στιςεπιθυμίες τους και τις διεκδικούν.17. Προλαμβάνουν τις καταστάσεις που μπορούν να ελέγξουν Οι ευτυχισμένοιάνθρωποι δεν χάνουν χρόνο προσπαθώντας να αλλάξουν καταστάσεις που είναιεκτός του ελέγχου τους και αποδέχονται αυτά που δεν μπορούν να αλλάξουν. Γι'αυτά όμως που μπορούν, φροντίζουν να προλαμβάνουν τις καταστάσεις και ναπαίρνουν τον έλεγχο, προκειμένου να δημιουργήσουν το αποτέλεσμα πουεπιθυμούν. Δεν περιμένουν να τους προλάβουν οι εξελίξεις.18. Φροντίζουν τον εαυτό τουςΦροντίζουν την υγεία τους, το σώμα και το πνεύμα τους. Προσέχουν τη διατροφήτους, ασκούνται, ξεκουράζονται, κάνουν προληπτικούς ελέγχους την υγεία τουςκαι κρατούν το μυαλό τους σε εγρήγορση.

Αφιερώνουν χρόνο στον εαυτό τουςκαι στα ενδιαφέροντα τους.19. Έχουν αυτοπεποίθησηΟι ευτυχισμένοι άνθρωποι αποδέχονται τον εαυτό τους για αυτό που είναι

-δεν προσπαθούν να προσποιηθούν κάτι διαφορετικό. Γνωρίζουν τον εαυτό τους,τις επιθυμίες τους, τα πιστεύω και τα θέλω τους, τα όρια και τις αδυναμίεςτους.

Αισθάνονται σίγουροι για τον εαυτό τους και τις επιλογές τους και δενδιαμορφώνουν τη ζωή τους προσπαθώντας να ευχαριστούν τους γύρω τους.20. Είναι υπεύθυνοιΠάνω από όλα, οι ευτυχισμένοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι είναι 100%υπεύθυνοι για τη ζωή τους. Αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη διάθεσή τους, τηνοοτροπία τους, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις πράξεις και τα λόγια τους.Παραδέχονται τα λάθη τους και αναλαμβάνουν την ευθύνη εξίσου για τιςεπιτυχίες και τις αποτυχίες τους.Σας φαίνονται .απλοϊκά και προφανή; Ίσως στη θεωρία - δοκιμάστε, όμως, να ταεφαρμόσετε στη ζωή σας και .θα αναθεωρήσετε! Σε κάθε περίπτωση, η ευτυχίαείναι απόφαση. Το πρώτο βήμα είναι να αναλάβουμε την ευθύνη για την ευτυχίαμας και να σχεδιάσουμε την κατάκτησή της!

togeliodineizoi.blogspot.gr
     
                                               -->


AGGELIES.PRO  Δωρεάν αγγελίες . Κάνε κλικ ΕΔΩ και ξεκίνα τώρα!  
                                                                                                 





.spitikomas.blogspot.gr .
  tro-ma-ktiko.blogspot.gr.
 adieXodos.gr

banner ads banner ads banner ads banner ads

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :