Η συνταγή της Ημέρας

Νηστίσιμο κέικ με ταχίνιΥλικά συνταγής:1 φαρίνα½ φλιτζ. ταχίνι1 ½ φλιτζ.ζάχαρη1 ξέχειλο ποτήρι χυμός πορτοκάλι1 σφηνοπότηρο μπράντι½ κ.γ. σόδα μαγειρκή1 φλιτζ. καρυδόψιχα (χοντροαλεσμένη)½ κ.γ. κανέλα σκόνη¼ κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη1 πορτοκάλι (ξύσμα)½ φλιτζ. σταφίδες ξανθές Διαδικασία συνταγής
Ανακατεύουμε με σύρμα το ταχίνι με το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις σταφίδες. Όταν η ζύμη μας είναι κάπως πηχτή αλευρώνουμε ελαφρά τις σταφίδες και και τις προσθέτουμε στη ζύμη. Ανακατεύουμε. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Ρίχνουμε στο ταψί την ζύμη, να έχει πάχος περίπου 3 εκατοστά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου 50

λεπτά

να ψηθεί καλά. Αν αρχίσει να αρπάζει η επιφάνεια το σκεπάζουμε με λαδόκολλα. Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη προαιρετικά και σερβίρουμε. cooklos.gr
   
        spitikomas.blogspot.gr
               πηγή
                                            
          -->

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :