Η συνταγή της Ημέρας

Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με τόνοΥλικά συνταγής:6 πιπεριές για γέμισμα6 ντομάτες ώριμες250γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα (υπολογίζουμε 1 ½ κ.σ. ρύζι για κάθε μέτριου μεγέθους πιπεριά)2 κονσέρβες τόνου σε νερό (τις μεγάλες)2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη1 φλιτζ. χυμό ντομάτας1 φλιτζ. ελαιόλαδο½ ποτήρι του κρασιού κρασί κόκκινο1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένοαλάτιπιπέρι Διαδικασία συνταγής
Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις πλένουμε εξωτερικά, κόβουμε ένα οριζόντιο κομμάτι από την πάνω πλευρά τους και αφαιρούμε τα σπόρια. Καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις πλένουμε εξωτερικά, κόβουμε ένα οριζόντιο κομμάτι από την κάτω πλευρά τους και αδειάζουμε τη σάρκα τους με κουταλάκι. Την σάρκα τους την κρατάμε και την περνάμε από μπλέντερ. Σε κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθείπροσθέτουμε τις σάρκες από τις ντομάτες και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Πλένουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει και προσθέτουμε και τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Σιγοβράζουμε τη φάρσα για 5 λεπτά και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε στη φωτιά για άλλα 5 λεπτά και έπειτα αποσύρουμε. Προσθέτουμε τον τόνο στραγγισμένο και ανακατεύουμε να πάει σε όλο το μείγμα.Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές (όχι μέχρι πάνω, γιατί το ρύζι διογκώνεται κατά το ψήσιμο) και τις βάζουμε σε ταψί. Αλατίζουμε από πάνω και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το 1 φλιτζ. ντομάτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Βάζουμε λίγο νεράκι στο ταψί και το τοποθετούμε στο φούρνο. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 °C και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.Σερβίρουμε ζεστά. cooklos.gr
   
        spitikomas.blogspot.gr
               πηγή
                                            
          -->

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :