Η συνταγή της Ημέρας

Καλαμπόκι τουρσίΥλικά συνταγής:300γρ. καλαμπόκι βραστό200γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα1 ½ φλιτζ. ξύδι καλής ποιότητας1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη½ φλιτζ. νερό1 κ.γ. μουστάρδα σκόνη3 στήμονες κρόκο κοζάνης1 κ.σ. κορνφλάουρ½ φλιτζ. ζάχαρη1 κ.γ. ανθό αλατιού (ή χοντρό αλάτι) Διαδικασία συνταγής
Σε κατσαρόλα σιγοβράζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κορνφλάουρ και το 1/3 του φλιτζανιού νερό. Σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι για περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας συχνά. Διαλύουμε το κορνφλάουρ στο υπόλοιπο νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, βράζουμε ανακατεύοντας για μερικά λεπτά μέχρι να πηχτώσει αρκετά. Τοποθετούμε το μίγμα ζεστό σε αποστειρωμένα βάζα, τα σφραγίζουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα. Το χρησιμοποιούμε ιδανικά σκέτο, αλειμμένο πάνω σε μπρουσκέτες, σε σάντουϊτς ή σε τορτίγιες με κιμά και κοτόπουλο. cooklos.gr
   
        spitikomas.blogspot.gr
               πηγή
                                            
          -->

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :