Η συνταγή της Ημέρας
ΚαρυδόπιταΥλικά συνταγής:
4 φλιτζ. καρυδόψιχα1 ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη1 φλιτζ. ζάχαρη1 φλιτζ. γάλα½ φλιτζ. αλεύρι1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ5 αυγά200γρ. βούτυρο1 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη2 κ.γ. κανέλα σκόνη1 βανίλια1 πορτοκάλι (ο χυμός και το ξύσμα του)1κ.σ. μπράντιγια το σιρόπι2 ½ φλιτζ. ζάχαρη2 ½ φλιτζ. νερό½ λεμόνι (ο χυμός και η φλούδα του)1 ξύλο κανέλας Διαδικασία συνταγής
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ενώ έχουμε σε λειτουργία το μίξερ ένα ένα τα αυγά. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν εναλλάξ με το γάλα. Προσθέτουμε το καρύδι, την φρυγανιά, το γαρίφαλο και την κανέλα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180οC- 200οC (ανάλογα με την δύναμη του φούρνου μας) για περίπου 1 ώρα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε για λίγα λεπτά τα υλικά όλα μαζί, να λιώσει η ζάχαρη όχι να πήξει. Κόβουμε την καρυδόπιτα σε κομμάτια και αφού κρυώσει την σιροπιάζουμε με ζεστό το σιρόπι σιγά σιγά. Δεν ρίχνουμε όλο το σιρόπι μαζεμένο. Σε δυό τρείς δόσεις. Έπειτα σκεπάζουμε με πετσέτα και περιπμένουμε να το ρουφήξει. Αν έχετε καλεσμένους ετοιμάστε την καρυδόπιτα την προηγούμενη μέρα. Το σιρόπι θα έχει ποτήσει και θα είναι ακόμη φρέσκια. cooklos.gr
4 φλιτζ. καρυδόψιχα1 ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη1 φλιτζ. ζάχαρη1 φλιτζ. γάλα½ φλιτζ. αλεύρι1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ5 αυγά200γρ. βούτυρο1 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη2 κ.γ. κανέλα σκόνη1 βανίλια1 πορτοκάλι (ο χυμός και το ξύσμα του)1κ.σ. μπράντιγια το σιρόπι2 ½ φλιτζ. ζάχαρη2 ½ φλιτζ. νερό½ λεμόνι (ο χυμός και η φλούδα του)1 ξύλο κανέλας Διαδικασία συνταγής
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ενώ έχουμε σε λειτουργία το μίξερ ένα ένα τα αυγά. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν εναλλάξ με το γάλα. Προσθέτουμε το καρύδι, την φρυγανιά, το γαρίφαλο και την κανέλα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180οC- 200οC (ανάλογα με την δύναμη του φούρνου μας) για περίπου 1 ώρα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε για λίγα λεπτά τα υλικά όλα μαζί, να λιώσει η ζάχαρη όχι να πήξει. Κόβουμε την καρυδόπιτα σε κομμάτια και αφού κρυώσει την σιροπιάζουμε με ζεστό το σιρόπι σιγά σιγά. Δεν ρίχνουμε όλο το σιρόπι μαζεμένο. Σε δυό τρείς δόσεις. Έπειτα σκεπάζουμε με πετσέτα και περιπμένουμε να το ρουφήξει. Αν έχετε καλεσμένους ετοιμάστε την καρυδόπιτα την προηγούμενη μέρα. Το σιρόπι θα έχει ποτήσει και θα είναι ακόμη φρέσκια. cooklos.gr
Labels
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Post A Comment
Δεν υπάρχουν σχόλια :