Η συνταγή της Ημέρας
Κέικ σοκολάτας με πορτοκάλια και κονιάκΥλικά συνταγής:
200γρ. μαύρη σοκολάτα100γρ. βούτυρο200γρ. ζάχαρη4 αυγά1 βανίλια1 κ.σ. αλεύρι1 κ.σ. νισεστέ ή κορν φλάουρ1 μικρό ποτήρι ρούμιγια τα μαριναρισμένα πορτοκάλια2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες2 κ.σ. ζάχαρη1 σφηνοπότηρο κονιάκ ή μπράντι Διαδικασία συνταγής
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Με μίξερ χτυπάμε την σοκολάτα αφού λιώσει και ελαφρώς κρυώσει και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους. Έπειτα προσθέτουμε όλα τα άλλα συστατικά και τέλος τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν. Ρίχνουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη ελαφρώς φόρμα ζαχαροπλαστικής. Ψήστε στους 180°C για περίπου 45 λεπτά μειώνοντας σταδιακά την θερμότητα. Ετοιμάζουμε τα πορτοκάλια. Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κονιάκ και ανακατεύουμε ελαφρώς. Σερβίρουμε ένα κομμάτι κέικ σοκολάτας, το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τοποθετούμε δίπλα 2-3 κομμάτια πορτοκάλι. cooklos.gr
200γρ. μαύρη σοκολάτα100γρ. βούτυρο200γρ. ζάχαρη4 αυγά1 βανίλια1 κ.σ. αλεύρι1 κ.σ. νισεστέ ή κορν φλάουρ1 μικρό ποτήρι ρούμιγια τα μαριναρισμένα πορτοκάλια2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες2 κ.σ. ζάχαρη1 σφηνοπότηρο κονιάκ ή μπράντι Διαδικασία συνταγής
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Με μίξερ χτυπάμε την σοκολάτα αφού λιώσει και ελαφρώς κρυώσει και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους. Έπειτα προσθέτουμε όλα τα άλλα συστατικά και τέλος τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν. Ρίχνουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη ελαφρώς φόρμα ζαχαροπλαστικής. Ψήστε στους 180°C για περίπου 45 λεπτά μειώνοντας σταδιακά την θερμότητα. Ετοιμάζουμε τα πορτοκάλια. Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κονιάκ και ανακατεύουμε ελαφρώς. Σερβίρουμε ένα κομμάτι κέικ σοκολάτας, το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τοποθετούμε δίπλα 2-3 κομμάτια πορτοκάλι. cooklos.gr
Post A Comment
Δεν υπάρχουν σχόλια :