Η συνταγή της Ημέρας

Ριγκατόνι 4 τυριά
Υλικά συνταγής: υλικά για τα ζυμαρικά500γρ. ριγκατόνι (ένα πακέτο)νερό (5L για το βράσιμο)50γρ. αλάτι (μία χούφτα)υλικά για τη σάλτσα90γρ. πεκορίνο τριμμένο90γρ. ρικότα τριμμένη90γρ. παρμεζάνα τριμμένη90γρ. γκοργκοντζόλα κομμένη σε κυβάκια1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος2 κ.σ. βούτυροαλάτιπιπέρι Διαδικασία συνταγής:Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα στη φωτιά.

Μόλις πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.Στραγγίζουμε, κρατώντας όμως ένα ποτήρι από το νερό τους,στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος (να είναι αλ ντεντε). Ανακατεύουμε τα τυριά σ' ένα μπολ. Στην κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες η κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τα ριγκατόνι και 4 -5 κουταλιές νερό από αυτό που τα βράσαμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τυριά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για δύο λεπτά για να δέσουν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό. cooklos.gr
   
        spitikomas.blogspot.gr
               πηγή
                                            
          -->

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :