Ανοιχτή πίτα με τυριά
Σήμερα σας προτείνουμε μία νόστιμη σπιτική πίτα με τυριά!
Δεν χρειάζεται να μπείτε σε μεγάλους μπελάδες ούτε χρειάζεται να έχετε
εντρυφήσει στο άνοιγμα του φύλλου πλάι στην αγαπημένη σας γιαγιά που
διακρίνεται για τη δεξιοτεχνία της και τις γρήγορες λύσεις που δίνει
κατά το … έργο αυτό! Υλικά έτοιμη ζύμη από το σούπερ μάρκετ-5 πράσα-1/2 ματσάκι άνηθο-1 ματσάκι καυκαλήθρα-300 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο, της αρεσκείας σας-1 κ. φέτα τυρί-1 κ. σπανάκι-λίγο σιμιγδάλι για το τέλος Εκτέλεση
Καθαρίζετε και ξεπλένετε 2-3 φορές το σπανάκι. Το περνάτε από μπλέντερ και το αφήνετε να στραγγίξει. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα πράσα, τον άνηθο και την καυκαλήθρα. Τα βάζετε όλα μαζί με το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ και τρίβετε με τα δάχτυλά σας τη φέτα. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια. Λαδώνετε με ηλιέλαιο το ταψί με τη βοήθεια ενός πινέλου. Στρώνετε τη ζύμη ξαναλείφετε με ηλιέλαιο και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Πασπαλίζετε με λίγο σιμιγδάλι, για να απορροφήσει τα υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Καλύπτετε το ταψί με το τριμμένο τυρί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45' περίπου. η πίτα ονομάζεται "Ανοιχτή" γιατί δεν βάζουμε από πάνω ζύμη -μόνο κάτω- και την καλύπτουμε μόνο με τυρί
flowmagazine
www.realworld.gr
πηγή
Δεν χρειάζεται να μπείτε σε μεγάλους μπελάδες ούτε χρειάζεται να έχετε
εντρυφήσει στο άνοιγμα του φύλλου πλάι στην αγαπημένη σας γιαγιά που
διακρίνεται για τη δεξιοτεχνία της και τις γρήγορες λύσεις που δίνει
κατά το … έργο αυτό! Υλικά έτοιμη ζύμη από το σούπερ μάρκετ-5 πράσα-1/2 ματσάκι άνηθο-1 ματσάκι καυκαλήθρα-300 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο, της αρεσκείας σας-1 κ. φέτα τυρί-1 κ. σπανάκι-λίγο σιμιγδάλι για το τέλος Εκτέλεση
Καθαρίζετε και ξεπλένετε 2-3 φορές το σπανάκι. Το περνάτε από μπλέντερ και το αφήνετε να στραγγίξει. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα πράσα, τον άνηθο και την καυκαλήθρα. Τα βάζετε όλα μαζί με το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ και τρίβετε με τα δάχτυλά σας τη φέτα. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια. Λαδώνετε με ηλιέλαιο το ταψί με τη βοήθεια ενός πινέλου. Στρώνετε τη ζύμη ξαναλείφετε με ηλιέλαιο και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Πασπαλίζετε με λίγο σιμιγδάλι, για να απορροφήσει τα υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Καλύπτετε το ταψί με το τριμμένο τυρί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45' περίπου. η πίτα ονομάζεται "Ανοιχτή" γιατί δεν βάζουμε από πάνω ζύμη -μόνο κάτω- και την καλύπτουμε μόνο με τυρί
flowmagazine
www.realworld.gr
πηγή
Post A Comment
Δεν υπάρχουν σχόλια :