Πεντανόστιμα μπισκότα με καρύδια και σταφίδες

Υλικά συνταγής:450γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο180γρ. ζάχαρη160γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου100γρ. σταφίδες ξανθές50γρ. καρύδια σπασμένα3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου10γρ. μπέικιν πάουντερ1 λεμόνι (το ξύσμα του)βούτυρο για το άλειμμα του ταψιούΔιαδικασία συνταγής
Πασπαλίζουμε τις σταφίδες με λίγο αλεύρι. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χωρίζουμε τα αυγά, τους κρόκους από το ασπράδι και χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα.Χτυπάμε με μίξερ την μαργαρίνη να ασπρίσει. Προσθέτουμε τους κρόκους και το ξύσμα λεμονιού. Συνεχίζουμε το χτύπημα. Έπειτα προσθέτουμε το μισό αλεύρι, τις σταφίδες, τα καρύδια και την μαρέγκα. Ανακατεύουμε με το χέρι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει η ζύμη μας σφιχτή. Πλάθουμε μικρά στρόγγυλα μπισκότα και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 180οC για 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε από το ταψί. cooklos.gr
   
        spitikomas.blogspot.gr
               πηγή
                                            
          -->

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :