10 δημιουργικοί τρόποι για να αναζωογονήσετε την κουζίνα σας

Μετά την αναταραχή της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης, η κουζίνα μπορεί να φαίνεται λίγο απεγνωσμένη – αλλά αν ένας από τους στόχους σας για το νέο έτος ήταν να τρώνε πιο υγιεινά ή να μαγειρεύετε περισσότερα γεύματα από το μηδέν, είναι σημαντικό η κουζίνα σας να σας ενισχύει και να σας εμπνέει.

Αυτοί οι 10 δημιουργικοί τρόποι θα αναζωογονήσουν την κουζίνα σας και θα την καταστήσουν ως έναν εμπνευσμένο χώρο που δεν θα μπορείτε να περιμένετε για να περάσετε τον χρόνο σας μέσα.

1. Χρησιμοποιήστε ένα κλαδί δέντρου για κρέμασμα αποθήκευσης. Αν έχετε ράφια στην κουζίνα σας, που στηρίζονται σε στηρίγματα, όπως φαίνεται στην εικόνα, επεκτείνετε την χρησιμότητά τους βάζοντας ένα καθαρισμένο κλαδί ανάμεσα από τα στηρίγματα. Χρησιμοποιήστε το απλό αγκίστρι για να κρεμάσετε μικρές κατσαρόλες, κουτάλια και άλλα κουζινικά εργαλεία. Μπορείτε επίσης να κρεμάσετε ακόμη και ένα μικρό βάζο με λουλούδια – απλά τυλίξτε το στόμιο με σπάγκο ή σύρμα για να σχηματιστεί μια θηλιά, και κρεμάστε την από έναν από τους γάντζους.

2. Δοκιμάστε έναν πίνακα κρεμάσματος στην κουζίνα. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με κρέμασμα ενός βασικού πίνακα κρεμάσματος στον τοίχο της κουζίνας σας και χρησιμοποιώντας γάντζους μπορείτε να κρεμάσετε εργαλεία μαγειρικής. Χρωματίστε τον πίνακα για να ταιριάζει με τους τοίχους σας για ομοιόμορφη εμφάνιση.

3. Κολλήστε ταπετσαρία μέσα σε γυάλινο ντουλάπι. Αυτό είναι το ιδανικό μέρος για να χρησιμοποιήσετε αποκόμματα ταπετσαρίας που μπορεί να υπάρχουν στο σπίτι. Αν δεν έχετε ταπετσαρία, ακόμα και καλής ποιότητας χαρτί τυλίγματος δώρων μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί αυτού.

4. Δώστε μια αίσθηση πολυτέλειας στα ράφια σας. Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να εμπλουτίσετε τα βασικά ράφια τοίχου είναι με επικάλυψη χρυσού χρώματος στα στηρίγματα. Ή, για ένα παρόμοιο αποτέλεσμα και με λιγότερο κόπο, πάρτε ένα ρολό ταινίας χαλκού και εφαρμόστε προσεκτικά ακριβώς στην άκρη των ραφιών σας – αυτό λειτουργεί καλύτερα, εάν τα ράφια σας έχουν το ίδιο πάχος με την ταινία.

5. Φέρτε σε φρέσκα άνθη. Πιθανόν να αγοράζετε φρέσκα λουλούδια για τα άλλα δωμάτια στο σπίτι σας από καιρό σε καιρό. Γιατί να μην διακοσμήσετε και λίγο την κουζίνα; Ένα βάζο με υποδοχές για ατομικά άνθη, όπως αυτό που παρουσιάζεται εδώ, είναι ιδανικό γιατί είναι πολύ εύκολο να γεμίσει.

6. Προσθέστε απρόσμενες πινελιές χρώματος. Μεταμορφώστε ένα απλό σκαμνί με ένα πέρασμα ζωντανού χρώματος, χρωματίστε το εσωτερικό στο ντουλάπι σας, ή εφαρμόστε μέσα στα συρτάρια σας χαρτί πουά. Λίγο χρώμα ή ένα μοτίβο όπου είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη σε λιγότερο αναμενόμενους χώρους.

7. Δώστε μια αλλαγή σε ένα απλό καλάθι με νέον πινελιές. Τα γαλλικά καλάθια αγοράς είναι μερικά από τα πιο χρήσιμα μικρά αξεσουάρ για να κρατάτε γύρω από το σπίτι σας. Βάψτε ένα αστέρι ή μια καρδιά σε μια νέον απόχρωση και χρησιμοποιήστε το ως ένα μέρος αποθήκευσης για βρώμικες πετσέτες πιάτων και πανί καθαρίσματος.

8. Δανειστείτε καλάθια από το σαλόνι για απεικόνιση και αποθήκευση τροφήμων. Έχετε όμορφα καλάθια που είναι απλά άδεια; Βάλτε τους να εργαστούν αποθηκεύοντας μακράς διαρκείας προϊόντα, όπως πατάτες και κρεμμύδια, ή χρωματιστούς σωρούς από λεμόνια και πορτοκάλια.

9. Κρεμάστε περιοδικά τροφίμων σε μια βαμμένη σκάλα. Εάν αναφέρεστε συχνά στα αγαπημένα σας περιοδικά τροφίμων για συνταγές και ιδέες μενού, να τα κρατάτε πρακτικά. Μια μικρή σκάλα που κλίνει ενάντια στον τοίχο είναι ένα τέλειο σημείο για μια επιλογή από τα αγαπημένα σας περιοδικά, ή ακόμη και μικρότερα βιβλία μαγειρικής θα μπορούσαν να ταιριάξουν εδώ.

10. Βάψετε το τραπέζι πρωινού και τις καρέκλες σας σε ένα παστέλ ουράνιο τόξο. Σας αρέσουν τα παστέλ; Γιατί η γωνία στην οποία τρώτε το πρωινό σας να μην είναι πιο χαρούμενη: Και αν δεν αισθάνεσται ότι θέλετε να βάψετε ολόκληρες τις καρέκλες, ακόμα και βάφοντας μόνο τα πόδια ή τα καθίσματα σε παστέλ αποχρώσεις θα προκαλέσει μεγάλη αίσθηση.

Πηγή

Via
   
 spitikomas.blogspot.gr
                                            


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :